19/05/22 - 05:50

200m van Tielt

Op de eerste wedstrijddag van de 200m van Tielt was het de beurt aan de 9-10 jarigen en de 11-12 jarigen.  In totaal gaven 7 zwemmers op deze zonnige zaterdagmiddag het beste van zichzelf: Leonie, Emma-Louise, Irem, Bjarne, Leandro, Daoud en Sibe.


Het was puffen in het zwembad, maar gelukkig hadden we het beste plaatsje van het zwembad weten in te palmen, vlak aan de nooduitgang, zodat we tussen de wedstrijden door een spelletje UNO konden spelen onder het stralende lentezonnetje.


Die extra vitamine D zorgde voor podiumplaatsen voor alle 3 de meisjes. Leonie behaalde brons op de 200m vrije slag.  Emma-Louise en Irem werden beide 1ste op respectievelijk de 200 m rugslag en de 200m vlinderslag.  Proficiat meisjes!


Helaas geen podiumplaatsen voor de jongens. Al gaf Bjarne duidelijk het beste van zichzelf zaterdag en slaagde hij erin z’n A-tijd op de 200m rug te verbeteren.  Ook Sibe zwom een mooie A-tijd op de 200m  vrije slag.  Dat wordt trakteren, Sibe -:)


 


Op zondag 15 mei kwamen de zwemmers van 13 jaar en ouder aan de start van de 200m van de stad Tielt.


We waren reeds vroeg aangekomen in het zwembad van Tielt.  Daar kregen we een plaatsje toegewezen aan de zonnigste zijde van het zwembad.  Al snel hadden we deze ingewisseld voor een paar stoelen aan de overzijde van het zwembad.


Tijdens de pauzes was het gezellig vertoeven op het zonnige terras.  Ook de medailles werden uitgereikt op het terras, net naast het hamburger/braadworstenkramm.  Geldprijzen en naturaprijzen werden uitgedeeld onder uitgedeeld onder een stralend zonnetje.


De wedstrijden:


Amaryllis: 200m schoolslag, 200m wissel en 20mm vrije slag.  Jammer genoeg kon ze geen tijden verbeteren.


Esra: 200m schoolslag en ze had 2 maal een tijdsverbetering op de 200m wissel en 200m vrije slag.  Haar glimlach was daar terug.


Charlotte: 200m wissel, 200m vrije slag en 200m rug.  Ook voor haar geen verbeteringen van haar tijd, dus ook geen BJK-limiet, wat wel wat ontgoocheling gaf bij Charlotte.


Merel: 200m wissel, forfait in de namiddag doordat ze last had van haar astma.


Nore: 200m wissel, 200m vrije slag en 200m rug.  Ze had er meer zin in dan vorige week en behaalde 3 keer een eerste plaats.  Op 200m vrije slag verbeterde ze haar tijd en zette ze ook het clubrecord wat scherper.


Thibeau: 200m schoolslag, 200m wissel en 200m rug.  Hij behaalde een tweede plaats op de schoolslag en strandde op een paar honderdsten van een BJK-limiet op de rugslag.


Emir en Gerben: 200m wissel, 200m vrije slag en 200m rug.  Ze deden beiden hun uiterste best, maar konden jammer genoeg hun tijd niet verbeteren.


 


Op het einde mocht Nore nogmaals het podium op.  Ze behaalde het meeste FINA-punten op 1 wedstrijd (617 op de vrije slag) en mocht een mooie, paarse reiskoffer in ontvangst nemen.


Tot slot:


was er eentje de tel kwijt bij een 200m.


had Gerben een privé-plaats onder de douche, zonder buren naast hem.


moet Nore steeds opgejaagd worden om overal op tijd te zijn...  steeds tijd genoeg.


TSZ behaalde een 6de plaats in het clubklassement.


Sponsors