14/03/18 - 22:08

2de B/C - Aalst (met foto's)

Voor de 2de dag van het B/C criterium werden onze zwemmers in Aalst verwacht.


De zenuwen bij Carlijne waren al iets minder dan bij haar eerst wedstrijd. Ze heeft dan ook heel mooi gepresteerd op de 200m schoolslag, wat haar een zilveren medaille opleverde.


Merel mocht het water in voor de 200m vlinderslag. Niet gemakkelijk, maar toch een 1ste plaats voor haar.


Thibeau en Nore zwommen in dezelfde reeks van de 200m wisselslag. Thibeau had schrik dat hij die 50m vlinder niet tot een goed einde ging brengen. Maar hij deed dat heel goed en behaalde de 1ste plaats. Nore startte sterk met de vlinderslag, verloor wat op de rug- en schoolslag en kon haar plaats behouden op de vrije slag. Een bronzen medaille voor haar en de trainer heeft gezien waar nog aan gewerkt moet worden.


Gerben en Emir mochten na de pauze aantreden voor de 100m vrije slag. Gerben had gerekend dat hij wat sneller moest zwemmen dan de vorige keer dat hij deze afstand zwom om een medaille te behalen. Hij deed wat hij gezegd had en werd mooi eerste. Emir had een maand niet voluit kunnen trainen door een blessure, maar hij haalde toch een 6de plaats in zijn leeftijdscategorie.


Even later stond er voor beide jongens 50m rugslag op het programma. Opnieuw een eerste plaats voor Gerben en een zesde voor Emir, wat volgens trainster Karlien zeer goed was, gezien er toch wat trainingsachterstand was.


Merel was de laatste TSZ-er die het bad in mocht. Ook voor haar was er nog 50m rugslag. En ook al zegt ze zelf dat het niet haar beste slag is, ze behaalde toch een 2de plaats.


Vier gouden, twee zilveren en een bronzen medaille: het is niet de kwantiteit die telt maar de kwaliteit, gezien iedereen zijn inschrijvingstijd verbeterd had.


FOTO'S


Sponsors