30/04/18 - 14:01

4de Dag B/C TSZ SINBAD

TSZ stond in de voor de organisatie van de 4de dag B\C criterium.  Deze wedstrijd kon jammer genoeg nog niet plaatsvinden in het nieuwe Vita-Scheldebad, maar wel in Sinbad in Sint-Niklaas.


Om 12u was iedereen aanwezig om alles klaar te zetten, zodat deze wedstrijd op alle vlak een succes kon worden.


Carlijne was de eerste TSZ-zwemmer die het water indook voor de 400m vrije slag. De zenuwen blijven parten spelen, waardoor ze haar tijd niet kon verbeteren.  Thibeau en Nore zwommen de laatste reeks van de 400m. Beiden deden een heel pak van hun tijd af en haalden een zilveren medaille.


De volgende wedstrijd was 200m wisselslag. Daarin kon Laura haar tijd niet verbeteren en greep Lotte net naast een medaille met een 4de plaats. Merel behaalde de 1ste en Fien de 2de plaats, beiden met een verbetering van hun tijd.


Bij de jongens zwom Gerben naar de plaats op deze afstand. Hij verbeterde zijn tijd, wat van hem nu een A-zwemmer maakt. Emir kon zijn tijd net niet verbeteren.


Na de pauze was het terug de beurt aan de meisjes voor 200m rugslag.  Daarin konden Laura en Lotte een deel van hun tijd afdoen. Fien en Merel wisselden deze keer van plaats, dus de gouden medaille was voor Fien, de zilveren voor Merel.


Gerben zwom voor de eerste keer deze afstand en won opnieuw met een A-tijd.  Emir behaalde geen medaille, maar verbeterde toch met enkele seconden.


De vertegenwoordiger van kledingsponsor TYR had een geslaagde namiddag en zo goed als alle TSZ-zwemmers kunnen op een volgende training met hun nieuwe badpak of zwembroek pronken.


Proficiat aan alle zwemmers en bedankt aan alle medewerkers, alsook STW en de redders van Sinbad.


FOTO'S


Sponsors