01/05/17 - 16:53

4e Dag B/C

Voor de 4e dag van het B/C-criterium, was TSZ de gastheer in het vertrouwde zwembad van Wachtebeke.


Dank aan alle sympathisanten van TSZ die meegeholpen hebben om alles in kannen en kruiken te stellen om er weer een geslaagde zwemnamiddag van te maken.


De 4e dag van een B/C-criterium is traditioneel een dag van de langere afstanden, m.n. de 400m voor de Eendjes, en 200meters (WS en rug) voor de andere zwemmers.  Ondanks de langere lengtes daagden er toch een 200-tal zwemmers op.


Voor onze eendjes was een eerste maal de 400m, en het mag gezegd worden dat ze het er zeer goed van hebben afgebracht.  Nore behaalde een gouden medaille en Thibeau een zilveren plak.  Gerben zwom zich deze keer niet op het podium, maar kon wel prachtig onder de zeven minuten blijven (en dat voor een eerste maal).


Onze ouderen starten met de 200m WS.  De meesten konden hun tijden verbeteren of evenaren.  Twee pechvogels waren er wel.  Féline was tijdens haar keerpunt van rug naar school even haar kluts kwijt en deed een verkeerd kering,  Femke was vol enthousiasme iets te vroeg weg.  Medailles waren er voor Merel (zilver) en Fien (Brons).  Lotte behaalde de net-niet medaille.  Bij de heren zwom Emir naar een vijfde plaats.  Yarn was oppermachtig en behaalde goud, alhoewel het wel nipt was met de tweede.


Voor de 200m rug was het voor de meeste een eerste maal dat zij deze slag diende te zwemmen.  “Gert, doe mij dit nooit meer aan” werd er nadien al eens gezegd.  “Geen probleem” zei Gert “Volgende week doen we dit terug”.   Na het verkeerde keerpunt bij de 200m WS, kon Féline nu wel goed uitpakken met het juiste keerpunt en deed maar liefst 5 sec. van haar tijd.  Laura zwom de afstand voor een eerste maal, en deed het naar behoren.  Medailles bij de dames was er voor Femke (zilveren) die vol zelfvertrouwen knap presteerde.  Merel en Fien behaalde de net-niet medaille.  Bij de heren zwom Emir voor de TWEEde maal (alles was 2 bij Emir dit weekend) naar een 5e plaats.  Yarn liet er geen gras over groeien en zwom naar zijn tweede gouden medaille.


Een geslaagde namiddag voor TSZ.  We kijken al uit naar de volgende wedstrijd komend weekend in Gent (First-meeting).Sponsors