30/12/19 - 13:23

Allerlaatste Kans 2019

FOTO'S


Op zondag 29 december was het met de Allerlaatste Kans ook de laatste wedstrijd van 2019.


Ook vandaag mochten onze eendjes Irem en Charlotte (voor de laatste keer als eendje) onmiddellijk starten met 200 m wissel.  Voor Irem was er een heel lichte (net zoals haar gewicht) verbetering.  Charlotte was niet zo snel als vorige keer.


Dan was het de moment voor de 400 m wissel voor de meisjes, Maite en Nore.  Ze vreesden er wel een beetje voor, maar ze hebben heel goed gezwommen en zijn sterk uit het water gekomen.


Programma 3 was de 200 m wissel.  Marie kwam doodmoe uit het water.  Merel was als een pijl vertrokken op de eerste 100m, daarna viel ze wat terug


Programma 4 was de 200 m rug voor de jongens.  Thibeau verbeterde zijn tijd met 2 seconden, Emir deed 3 seconden van zijn tijd.


Programma 5 was hetzelfde als programma 4, maar dan voor de meisjes.    Hier kwam Silke aan de start en verbeterde haar tijd met bijna 2 seconden.


Programma 6 was de 200 m vrije slag voor jongens.  Alleen de broers Hollevoet waren hiervoor ingeschreven.  Robbe verbeterde zijn tijd met 2 seconden, Quinten deed er bijna 1 seconde af.


Programma 7 was de 200 m vrije slag voor meisjes.  Bijna alle meisjes/dames van TSZ kwamen hier aan de start.  Voor Amaryllis (meer dan 9 seconden), Indra (7 seconden), Esra (4 seconden), Farah (7 seconden), Nore (4 seconden) en Lotte (halve seconde) was er een tijdsverbetering.  Merel, Marie en Silke mikken op een tijdsverbetering in 2020.


Programma 8 was de gevreesde 400 m wissel voor de jongens.  Vooral Thibeau had hier schrik voor, maar hij had dit heel goed gezwommen.  Gerben had dit reeds vorig jaar op de allerlaatste kans gezwommen en deed 28 seconden van zijn inschrijftijd.  Robbe raakte net niet onder zijn tijd.


Programma 9 was de 200 m wissel voor jongens.  Emir verbeterde zijn tijd met 1 seconde.


Programma 10 was de 200 m schoolslag voor meisjes.  Amaryllis (4 seconden), Farah (1 seconde) en Lotte (halve seconde) verbeterden hun tijd en Lotte verbeterde ook het clubrecord (17-18 jarigen). Ook hier wensen Esra en Indra dat 2020 wat tijdsverbetering brengt.  


Programma 11 was de 200 m schoolslag voor jongens.  Dat dit niet de favoriete slag van Gerben is, is binnen TSZ algemeen geweten.  Toch was er een tijdsverbetering van 15 seconden.


Programma 12 was de 200 m vlinderslag voor meisjes.  Maite zwom naar een tijdsverbetering van 12 seconden en behaalde op die manier nog maar eens een A-tijd.  Ze heeft nu bij de 11-jarigen op alle afstanden een A-tijd gezwommen.  Proficiat, Maite!


Programma 13 was de 200 m vlinderslag voor jongens.  Quinten kwam hier aan de start voor TSZ.  Hij kon net niet zijn tijd verbeteren.


 


Een goede dag voor zwemmers, trainers en supporters, die waar kregen voor hun geld.


Er was ook nog:


Irem en Charlotte, waaraan af en toe moet verteld worden waar ze wel en beter niet lopen in het zwembad.


een zwemster die vorige week bij het dicht kleven van haar wedstrijdpak, lijm aan de vingers en de lip had.


een zwemster die bijna aan de startblok stond zonder badmuts en bril (en op die manier haar papa 2 keer de snelste spurt van zijn leven op slippers deed doen) - nog eens sorry aan Maite omdat per ongeluk haar bril was meegenomen.


Een overzicht van de medailles:


12 gouden - Nore (2x), Gerben (2x), Marie (2x), Irem, Silke, Robbe, Lotte, Quinten, Merel


9 zilveren - Maite (2x), Thibeau (2x), Charlotte, Merel, Indra, Lotte, Quinten.


2 bronzen - Silke, Robbe.


 


Bedankt ook aan iedereen voor de groeten en kussen aan Sibe (alles is doorgegeven).


Voor alle TSZ-ers, trainers en andere TSZ-'liefhebbers' een sportief en gelukkig 2020.


 


Hans


Kalender
december
januari
Sponsors