03/11/21 - 18:19

Anteunis Dag 1 (met foto's)

FOTO'S ZATERDAG


FOTO's ZONDAG


Zaterdag 23 oktober was de plaats van afspraak Rozenbroeken in Gent, voor de 24ste editie van de Memorial Anteunis.


Vincent was de hele dag aanwezig als trainer, maar op 3 benen van deze keer.  Door een niet zo aangename confrontatie met werkmateriaal, had hij een linkervoet die dubbel zo dik was als normaal.  Maar moeilijk gaat ook… Net voor de wedstrijden in de namiddag kwam Nils zijn troepen vervoegen.


Waren ter plaatse voor het goede verloop: Maarten en Sofie als official, Hans als afgevaardigde en Hilde als jurysecretaris.


 Er waren ook heel wat supporters van TSZ in de tribune, wat altijd leuk is.


Er was op de Memorial Anteunis een besttijd voor Irem (200M wissel), Thibeau (200m wissel en 100m vrije slag), Gerben (onder de 1 minuut op de 100m vrije slag), Maite (100m schoolslag), Nore (200m wissel en 100m rug) en onze eendjes Matisse (400m vrije slag en. 200m wissel), Bjarne (400m vrije slag) en Emma-Louise (400m vrije slag en 200m wissel).


Er werden ook een aantal medailles behaald:


Emma-Louise: goud op 400m vrije slag en zilver op 200m wissel.


Matisse: goud op 400m vrije slag en 200m wissel.


Gerben: zilver op 200m wissel en brons op 400m vrije slag.


Nore: Zilver op 400m vrije slag en brons op 200m wissel en 100m rug.


Behalve bij de eendjes waar het per leeftijdsjaar was, werden er medailles uitgereikt per leeftijdscategorie, wat het voor het jongste leeftijdsjaar (11 en 13) toch wel moeilijker maakte om op het podium te geraken.


Sibe had er niet te veel zin in en was van ’s morgens al aan het klagen dat hij het niet kon.  Niet echt de goede ingesteldheid voor een wedstrijd, dus jammer genoeg geen medailles of besttijden voor hem.


Matisse zwom een clubrecord op de beide wedstrijden waar hij aan de start kwam, namelijk 400m vrije slag en 200m wissel.  Het was de eerste keer dat hij een officiële wedstrijd wisselslag zwom.  Proficiat!


Er waren toch al redelijk snelle tijden aan het begin van het seizoen.  De VJK/BK-vorm is op komst…


 


Ook nog even vermelden dat er in de middagpauze een herkansing was voor het examen van official.  Pascale (mama van Emma-Louise) en Inge (mama van Nell) zijn beiden geslaagd en kunnen starten met de stages;  Proficiat, dames!


 


De oudere zwemmers komen tijdens de 2de dag van Memorial Anteunis aan de start.  Daarna is het een weekendje zonder wedstrijd.  Het wordt dan uitkijken naar het VJK kort baan op 6 en 7 november en het BK kort baan op 13 en 14 november.


Sponsors