18/03/19 - 08:00

Beker Van Puymbrouck 2019 (Sint-Niklaas)

Bij het oprijden van de parking aan het Sinbad, dachten we even dat we in Blankenberge aangekomen waren.  Maar toch niet, het was Silke met haar frigobox.  Misschien zit haar verloren shortje daarin!


 


Om 8u30 mocht TSZ inzwemmen.  Iedereen was op tijd. Fien en Marie hadden wel forfait gegeven wegens ziekte deze week.


Als eerste wedstrijd was er 200 m wissel voor dames voorzien.  Lian, Amaryllis, Nore, Esra, Farah, Indra, Silke en Merel hadden hun tijden verbeterd.  Amaryllis deed zomaar eventjes 18 seconden van haar inschrijvingstijd.  Zelfs haar mama Ilse kon dit moeilijk geloven en ging aan trainer Nils vragen wat hij met haar dochter gedaan had.
Vervolgens was er de 200 m wissel voor de heren.  Thibeau kon zijn tijd niet verbeteren, Emir deed een klein beetje van zijn tijd.  De andere jongens, Gerben, Quinten en Robbe, verbeterden hun tijd met een aantal seconden. Robbe en Quinten zwommen in dezelfde reeks.  Hun papa had geen zwemmer in zijn baan en kon de wedstrijd van zijn jongens dus heel goed volgen.


 


De laatste wedstrijd van de voormiddag was de 4 x 100 m wissel, zowel voor de dames als de heren.  TSZ 2 was een team van Nils (Nore, Esra, Maite en Farah), TSZ 1 een team van Karlien haar dames (Silke, Indra, Merel en Lotte).  


Voor TSZ 2 was het de eerste keer in hun nog jonge carriere dat ze samen de aflossing zwommen.  Afgevaardigde Hans had hen beloofd om te trakteren als ze sneller dan 5:50 zwommen.  Het resultaat was 5:38:39, dus Hans moest zijn belofte nakomen.


TSZ 1 zwom 4:52:11.   Indra was blij dat ze ook deel mocht uitmaken van dit aflossingsteam. 


De heren-aflossingploeg was een 'mixed'-team.  Gerben, Emir, Robbe en Quinten zwommen naar 4:53:55.


 


In de namiddag kregen de zwemmers gezelschap van de eendjes Irem en Charlotte.


Aangezien TSZ in de 2de groep inzwom, waren beiden zo zenuwachtig om tijdig van badpak te veranderen, dat ze vergaten om de sprintjes mee te doen.


Charlotte zwom voor de eerste keer 400 m vrije slag.  Ze behaalde de 2de plaats na een vermoeiend scoutsweekend.  Ze had geluk dat de medaille-uitreiking bijna onmiddellijk na haar wedstrijd was.  Op die manier was ze even snel weer weg als dat ze gekomen was.


Voor Irem was er de 200 m wissel.  Heel mooi en heel snel gezwommen.  Ze mocht dan ook direct het hoogste schavotje op om haar medaille in ontvangst te nemen.


Robbe zwom de 200 m vrije slag.  Hij verbeterde zijn inschrijvingstijd met een heel aantal seconden.


Bij de meisje zwom Maite naar een Haai op de 200 m vrije slag.  Nore verbeterde haar tijd met 13 seconden, Farah deed dan weer 1 seconde van haar tijd af.  Esra en Silke zwommen beide 5 seconden sneller dan hun inschrijvingstijd.  Merel deed enkele honderdsten van haar tijd, dus op de 200 m vrije slag was er voor iedereen een tijdsverbetering.


Emir en Quinten hadden een tijdsverbetering op de 100 m rug.  Gerben werd helaas uitgesloten op deze afstand.  Thibeau lag in de baan naast Gerben en was van plan om zijn ploegmakker te volgen.  Een goede instelling, maar jammer genoeg was het niet helemaal gelukt.  Hij behaalde wel een medaillle.


Op de 200 m rug was er voor Indra geen tijdsverbetering.  Voor haar jongste zus Amaryllis was die er wel, maar liefst 16 seconde.  Lian had nog geen tijd op deze afstand, maar zwom wel een mooie tijd.


Lotte was de enige van TSZ die aan de start kwam op de 200 m schoolslag.  Ze had geen tijdsverbetering.


Emir en Quinten zwommen de 100 m vrije slag.  Emir had een kleine verbetering van zijn tijd.  Quinten zat al onder de minuut op deze afstand, maar deed er toch nog wat af.


Lotte, weer de enige dame nu op de 100 m vrije slag, slaagde ook hier niet om haar tijd te verbeteren.  Dit resulteerde in harde slag op het water, om haar ontevredenheid te laten merken.


Silke zwom vervolgens 100 m rug.  Ze zwom een secondje trager dan haar inschrijvingstijd, ondanks de goede wil en inzet.


Op de 100 m schoolslag had Thibeau geen verbetering van zijn tijd.  Lian had geen inschrijvingstijd, maar zwom wel naar een mooie tijd en kon daarna samen met Esra het podium op.  Esra verbeterde haar tijd net niet.  Een tijdsverbetering was er dan weer wel voor Indra, terwijl Farah, Maite en Amaryllis dit niet konden verwezenlijken.


Gerben verbeterde zijn tijd nog op de 100 m vlinder, Robbe lukte hierin net niet.


Laatste wedstrijd van de dag was de 100 m vlinder voor Nore en Merel.  Na een lange en vermoeiende dag volgens de zwemmers, konden ook zij hun tijd net niet verbeteren.


 


Medailles:


Goud: Irem, Merel  (3x), Quinten, Lotte, Silke.


Zilver: TSZ 1 dames, Charlotte, Thibeau, Quinten, Gerben, Lian, Indra.


Brons: Gerben, Nore, Maite, Robbe, Indra, Lotte, Emir, Esra.


Op het einde mochten Lotte (2de) en Merel (1ste) op het podium om een geldprijs in ontvangst te nemen (zakgeld voor stage in Spanje?).  TSZ behaalde de 5de plaats in de totaalrangschikking van alle clubs over de volledige dag.


Proficiat aan iedereen en op naar de volgende wedstijden.


Hans en Sofie 


FOTO'S


 


Sponsors