16/05/10 - 19:34

Belgische open 2010

Vrijdag


Het hemelvaartweekend stond in het teken van de open Belgische kampioenschappen.


Vijf zwemmers van Temse namen deel.


Marit Hofman mocht vrijdag als eerste aan de start verschijnen voor de 100m vlinderslag.  Meteen een schot in de roos want ze verbeterde haar tijd met meer dan één seconde.  Haar nieuwe besttijd bedraagt nu 1.03.79.  Deze tijd was meteen ook snel genoeg voor een finaleplaats.  Marit kon in de finale nogmaals onder de 1.04 blijven en dat was zeer veelbelovend voor de 200m vlinderslag van zaterdag.


Dankzij de supertijden die Nils Van Audekerke de laatste weken zwom, behaalde hij ruimschoots de limieten om deel te nemen aan de open Belgische kampioenschappen.  Ondanks zijn jonge leeftijd wist hij zich zeer goed te handhaven tussen al dat groot geweld en eindigde als twaalfde op de 200m rugslag.  Niet slecht voor iemand die nog 14 jaar moet worden!


Diezelfde 200m rugslag werd ook gezwommen door Pieter Wielandt.  Pieter kon niet meteen een besttijd zwemmen maar haalde toch een finaleplaats.


 


Zaterdag


Zenuwen in de tribune bij de supporters van Marit!


Haar mooie tijden van vrijdag lieten stiekem dromen van een EJK limiet op de 200m vlinderslag.  De klok tikte tergend langzaam naar negen uur en dan mocht Marit haar beste zwembeentje voorzetten.  Marit eindigde als eerste Belgische in de reeksen maar niet snel genoeg voor een EJK limiet.  Ook tijdens de finale in de namiddag miste ze nipt de limiet maar met een tijd van 2.19.06 veroverde ze zilver op de open Belgische kampioenschappen.  Een dikke proficiat voor Marit!


Meteen na Marit mochten Nils en Pieter aantreden voor de 100m rugslag.  Ook voor Pieter zat de mogelijkheid tot een EJK ticket er in maar de limiet van 58.83 was toch iets te scherp.


Een besttijd was er ook voor Kjenta De Vos.  Na een jaar lang stil te staan op de 100m rugslag is het leuk om eindelijk terug een tijdsverbetering te zwemmen.


Karlien Hofman was de hekkensluiter op de 400m vrije slag.  Ook zij realiseerde een besttijd en zwom zichzelf zo naar een plaatsje in de finale.  Hopelijk trekt deze lijn zich door naar de 800m vrije slag van morgen!


 


Zondag


Op de laatste dag van deze kampioenschappen werden er niet echt potten gebroken.


Pieter kwam als eerste aan de start voor de 200m wisselslag.  Hij opende zeer goed met 28.37 op 50m vlinderslag, maar vooral de schoolslag en vrije slag zorgden ervoor dat hij toch niet met een besttijd kon afsluiten.  Hij haalde nog wel een finaleplaats waarin hij achtste werd.


Op 100m vlinderslag slaagde hij er wel in om zijn besttijd te verbeteren tot 1.01.16.


Op de 50m rugslag haalde Pieter een finaleplaats zodat hij dus 3 finales zwom dit weekend.


Marit mocht vandaag haar geslaagde weekend afsluiten met de 50m vlinderslag.  Ze bleef mooi onder de 30 sec. en bewees dit weekend echt wel dat ze in België bij de toppers hoort op de vlinderslag.


Kjenta De Vos is nog maar net 14 jaar geworden en deelnemen aan deze open Belgische kampioenschappen is dan ook al een mooie belevenis.  Ze mag zeker tevreden terugblikken op dit weekend want ook vandaag verbeterde ze haar besttijd, ditmaal op de 200m rugslag.


Karlien Hofman kwam pas in de namiddag aan de start.  Ze volbracht haar 800m vrije slag in 9.19.15 en daarmee zat het driedaagse zwemweekend er op voor de Temse Scheldezwemmers.


Sponsors