05/08/22 - 11:16

BJK 2022 - Het TSZ verslag

De Belgische Jeugdkampioenschappen vonden op 22, 23 en 24 juli plaats in Genk. Eindelijk nog eens een echt BJK. In 2020 en 2021 was er geen officiële titelstrijd, wat voor sommigen een gemiste kans was.

Zoals gezegd was de locatie van het gebeuren Genk. Een prachtige accommodatie, goede organisatie, catering met warme en koude hapjes. De drankjes werden steeds koel geserveerd, wat zeer welkom was met het warme weer. Alleen de wespen waren spelbreker voor de supporters op het terras.

In Genk is er geen bad om na de wedstrijden los te zwemmen, dus had Nils voorgesteld om aan Kitty te vragen om onze zwemmers onder handen te nemen. Dat was zeker en vast een meerwaarde. Onze zwemmers gingen maar al te graag op haar tafel liggen. Ontspannen, stralend en mooi blinkend keerden ze terug. De blikken van anderen in de sporthal spraken boekdelen. Iedereen wilde aan Kitty haar tafel passeren.

De wedstrijden:

Op vrijdag zwommen Luna en Nore 200m vrije slag. Daarna was het de beurt aan Emma-Louise en Irem voor 200m wissel.

Na de middag zwom Irem nog 100m vlinder en Nore 100m rugslag.

Op zaterdag was er de 400m vrije slag voor Emma-Louise, Irem en Nore. Thibeau zwom 200m schoolslag, Luna nam de helft van deze afstand voor haar rekening (100m schoolslag). Emma-Louise zwom nog 100m rugslag, Thibeau kreeg nog een 1500m vrije slag voorgeschoteld en Nore 200m rugslag.

Op zondag zwom Thibeau 400m vrije slag, Nore 800m vrije slag. Emma-Louise, Irem en Nore kwamen ook nog aan de start voor 100m vrije slag, Luna voor 200m wissel en 200m schoolslag. Leandro zwom de 100m schoolslag.

Sibe, Emma-Louise, Leandro en Irem zwommen net voor de middag nog 4x100m vrije slag.

“Medaillehoop” is er bij een kampioenschap steeds aanwezig. De strijd is hard, voor iedereen, ook voor zij die een heel jaar hard trainen en heel wat opofferingen doen, maar net niet op het podium geraken. Blijf hard werken, maar blijf ook plezier hebben in jullie favoriete sport! Team TSZ heeft iedereen nodig.

Er waren 26 individuele prestaties, 22 persoonlijke besttijden, 7 medailles.

* Emma-Louise haalde brons op 100m rugslag.

* Leandro werd 3de op de 100m schoolslag

* Nore haalde brons op 100m rugslag, zilver op 200m vrije slag en 200m rugslag en ze werd Belgisch kampioen op 400m en 100m vrije slag.

TSZ behaalde een 23ste plaats in het clubklassement.

Nore zwom ook 2 limieten en kan ze de overstap maken van High Hopes 1 naar High Hopes 2. Daarnaast zwom ze nog 2 clubrecords, op 100 en 400m vrije slag.

Emma-Louise had reeds een limiet voor het Future Team gezwommen, maar deed dat in Genk nogmaals.

Tot slot:

* Hilde en Sofie stonden 3 lange dagen als official in het warme zwembad.

* Nils, ook 3 volledige dagen op post, zocht tijdens het inzwemmen de koelte van de oproepkamer op.

* Vincent had graag 3 dagen paraat geweest, maar hij had op zaterdagochtend de training voor de BK-zwemmers overgenomen. Op zondagnamiddag moest hij supporteren voor zijn favoriete voetbalclub.

* Ouders, zwemmers, supporters, trainers: sommigen kwamen 3 dagen op en af , anderen bleven logeren in de buurt van Genk en gingen na de wedstrijden gezellig samen iets eten.

* Engin was op vrijdag afgevaardigde, Hans op zaterdag en zondag.

* Super bedankt voor aanwezigheid en gezelligheid: Pascale, opa Ludo en oma, Chris en Heidi, Engin, Kitty, Els en Ignace en Emilio, Geert.

* Ook bedankt aan iedereen die thuis met spanning naar toptime zat te kijken, wachtend op de resultaten.

* Bedankt voor alle berichtjes in de WhatsApp-groepen van TSZ.

Team TSZ, je was geweldig!


Veel succes aan de BK-zwemmers komend weekend in Antwerpen! Er zal weer massaal gesupporterd worden!


Kalender
augustus
september
Sponsors