01/08/18 - 08:16

BK 2018 (Charleroi) & Recordpoging (Sint-Niklaas)

 


Op zaterdag 30 juni begonnen Merel en Lotte aan hun voorbereidingen voor het BK op het eind van de maand juli.  Bijna dagelijks werd er 2x getraind.  Het is dan ook een lange maand juli waar alles in het teken staat van het BK.  De spanning en verwachtingen zijn dan ook hoog.  Eén stressmoment kunnen we wel al schrappen, m.n. het behalen van een medaille.  Daarvoor is de concurrentie iets te sterk.  Maar een tijdsverbetering en een ev. mooie plaats behalen is toch al dat.  Het is m.n. toch het Belgische Kampioenschap waar je aan deelneemt.


Lotte startte op vrijdag met de 100m VS.  Lotte heeft een traditie dat de eerste wedstrijd op een kampioenschap nooit echt goed is.  De traditie kon echter niet worden gebroken.  Een tijdsverbetering zat er niet in, maar met een 1.03.80 mocht ze niet ontevreden zijn.  Op zondag zwom ze de kortere explosievere nummers m.n. de 50m VS en SS.  Een tijdsverbetering zat er niet in maar toch mocht ze met resp. 29.53 (op VS) en 38.09 op (SS) toch met een goed gevoel naar huis.


Merel had een gelijkaardige trage start op de 50 m vlinder als eerste wedstrijd op zaterdag. Direct daarna zwom ze wel een besttijd op de 400m vrij, een verbetering van 2 seconden.  Op zondag een gelijkaardige situatie met een besttijd op de 200 m wissel en een moeilijke start op de 100m vlinder.  Over de gehele lijn waren er trouwens weinig besttijden op dit BK-weekend, het warme weer (en een teveel aan chloor?) zitten daar zeker voor iets tussen.


 


Merel nam op dinsdag ook nog als enige TSZ-zwemmer deel aan de recordpoging in Sint-Niklaas.  Opnieuw 2 besttijden (100m wissel en 50m vrij) op 3 wedstrijden.  Zwemmer  en trainer waren tevreden en sloten hiermee het zwemseizoen af.  We kijken vanaf nu uit naar onze thuiskomst in Temse.


Sponsors