07/10/18 - 21:36

Dag 1 Provinciaal A-Kamioenschap - Sint-Niklaas

Zondag 7 oktober was het eigenlijk zover.  De eerste wedstrijd van het nieuwe TSZ, onmiddellijk een Provinciaal A- Kampioenschap, wel in het vertrouwde SINBAD maar toch met heel wat onbekenden: waar staan we na een aantal weken training in het VITA-Scheldebad, hoe zit het met de nieuwe zwemmers, is de goede sfeer van het verleden nog hetzelfde, etc.


Bij de start van 50 m vrije slag dames stonden de zenuwen nog wat gespannen, niet alleen bij de zwemmers maar dus ook bij trainer & afgevaardigde die de snelle opeenvolging van wedstrijden nog wat moesten gewoon worden.  Geen besttijden maar vanaf de 50 m heren gaven Robbe en Quinten het goede voorbeeld.  De besttijden vielen als vliegen bij de meesten.


Uitschieter van de voormiddag was een nieuw clubrecord van onze TSZ dames. Fien & Lotte Buytaert, Merel Van Avermaet & Marie Hollevoet hebben een tijd neergezet van 1.55.29 op de 4 x 50m vs, een verbetering van liefst 6 seconden.  Daarbovenop kwam nog een clubrecord voor Fien op de 50 meter vs bij 17-18 jarigen!


Voor de namiddag waren zo goed als alle wedstrijdzwemmers paraat en stonden we zo goed als op volle sterkte.  In vergelijking met vorig seizoen kregen Thibeau, Nore, Gerben, Emir, Lotte, Fien en Merel in de loop van de dag gezelschap van de nieuwe zwemmers van TSZ, namelijk Maite, Farah, Amaryllis, Esra, Indra, Silke, Marie, Robbe en Quinten.


De eendjes deden een heel aantal seconden van hun tijd af. Alle andere zwemmers, ook al was het de eerste wedstrijd van het seizoen, hebben de blauw-witte kleuren van TSZ goed verdedigd. De meesten hadden al een verbetering van hun tijd.
Voor het eerst sinds lang had TSZ ook een aflossingsploeg bij de jongens (4 x 50 vs). De inschrijvingstijd werd al direct verbeterd.


In het totaal werden er 16 medailles verzameld op de eerste dag van het Provinciaal A-Kampioenschap met toch wel een speciale vermelding voor onze Provinciale A-Kampioenen: Fien op de 50m vrije slag en Merel op de 200 m vrije slag, beiden in de categorie 17-18jaar.
Proficiat aan alle zwemmers en op naar de volgende wedstrijd. Ook proficiat aan de trainers en afgevaardigden, want meer dan het dubbel aantal zwemmers dan vorig seizoen, zorgt voor extra werk, maar maakt het ook zo veel leuker!


Sofie en Geert


FOTO'S


PODIUMFOTO'S


Sponsors