12/07/17 - 17:50

Eendjescriterium 2017

Op zondag 9 juli trokken we met 3 eendjes naar het jaarlijkse Eendjescriterium in Zwevegem … het einde van de wereld dus, op 5 kilometer van de Franse grens en op 5 kilometer van de stad Kortrijk.


Ondanks de verre verplaatsing voor vele zwemclubs was de concurrentie groot met sterke vertegenwoordigingen vanuit Limburg (GZVN & DBT), West-Vlaanderen (Ieper, IZK, GOLD, BZK, …) en Oost-Vlaanderen (DZO, AZL en natuurlijk TSZ).  Onder een stralende zon stonden we allemaal wat onwennig en zenuwachtig op de parking voor het zwembad: voor Nore, Gerben en Thibeau de eerste wedstrijd buiten de provincie, voor Marit als wedstrijdtrainer de vuurdoop, …. Gelukkig konden we snel de papa van Nore inschakelen als afgevaardigde (of was hij nu trainer ?) om wat ondersteuning te geven gedurende de wedstrijd.


Plezier hebben is het allerbelangrijkste op het eendjescriterium, resultaten zijn nu nog iets minder belangrijk, plezier werd er vooral gemaakt bij de onofficiële aflossingswedstrijd op het einde.


Als we dan toch even kijken naar de resultaten: Nore werd twee maal vierde en dat zorgde voor toch wel enige ontgoocheling en dan vooral bij de 100 m vrij. Eindigen op 6 honderdsten van de bronzen medaille met geen inschrijvingstijd (NT en dus weinig concurrentie) en slechts 1 tijdsopnemer per baan … dan weet je het wel dat hier meer in zat.   Thibeau verbeterde zijn tijd met 8 seconden op 100 m vrij en werd 5de. Gerben verbeterde zijn tijd met 4 seconden op de 100m vrij.  Spijtig genoeg – het is geweten, deze kamprechter is vrij strikt – ook een uitsluiting voor Thibeau en Gerben.


Al bij al een mooie zwemnamiddag!


 


Jullie verslaggever,


Geert


(voor 1 keer toerist – Kortrijk is een mooie stad -  vermits Hilde official was)


UITSLAG


Sponsors