30/05/10 - 23:59

Eendjescriterium Temse 2010

FOTO'S


De temperatuur was deze week een pak minder dan op de wedstrijd in Temse vorige week, maar de zwemresultaten waren zeker niet minder!
De 5  Temsescheldezwemmertjes kwamen 9 keer aan de start en behaalden 8 keer goud en 1 keer zilver. Niet slecht dus!
Balder Van Stichel werd twee keer provinciaal kampioen en haalde ook zijn gouden zwaan. De concurrentie had geen schijn van kans. Die liet hij heel ver achter zich. Op 100 m wisselslag was het verschil met de tweede maar liefst 12 sec.
Zus Lidewij veroverde ook twee keer de titel van provinciaal kampioen. Zij moest er iets meer moeite voor doen en het was vechten tot aan de eindstreep voor de gouden medaille op 100 m vrije slag.
Ook zij haalde haar gouden zwaan.
Een dikke proficiat voor Balder en Lidewij!
Ook de benjamins van trainer Gert hadden hun dagje wel.
Keano De Vos overtrof zichzelf vandaag op de 400 m vrije slag. Hij hoopte wel op een goeie tijd maar dat hij zó snel kon gaan, had hij echt niet verwacht. Met zijn 5.00.23 bleef hij 19 sec voor op de tweede. Hij werd bovendien voor deze mooie prestatie beloond met een jonge haai.
Ook Melanie Cools slaagde erin om een heel snelle tijd te zwemmen op de 400 m vrije slag. Met haar 5.02.98 behaalde ook zij een jonge haai. Goed voor een tweede plaats want haar clubgenootje  Natalie Vinck zwom vandaag ook de 400 m vrije slag. En je weet, als Natalie aan de start verschijnt, dan strijdt de rest niet meer voor een eerste plaats maar voor een tweede plaats.
Sinds Natalie bij trainer Sven zwemt, heeft ze enorme progressie gemaakt zowel op techniek als op uithouding en dat kon ze vandaag alweer eens demonstreren.
Natalie zwom een heel snelle 1.11.73 op 100 m rugslag, een nog snellere 1.03.28 op de 100 m vrije slag en dan was Natalie nog niet moe. Ze toverde op haar 400 m vrije slag een heel knappe 4.54.05 uit haar hoed.
Tja, je bent goed of je bent goed, nietwaar Natalie?


Sponsors