18/04/22 - 15:58

Feryn Sprintwedstrijd

Eerst een samenvattting van de wedstrijd om het voor de anciens gemakkelijk te maken, de Feryn sprintwedstrijd was zoals de wedstrijd in Bree in het verleden: klein bad, alles meer ongedwongen, perfect weer, toffe puntentelling en finales, goed eten voor de officials en de lokale provinciale interpretatie van de zwemregels -:) 


Nu het officiële verslag:


Op Paaszondag mochten de zwemmers een beetje uitslapen, paaseitjes zoeken en misschien ook wel enkele opeten.  De wedstrijd was immers met een uurtje verlaat en begon om 10u.


Sprintwedstrijd: plezant voor de zwemmers, leuk om te zien voor de talrijk opgekomen supporters van TSZ, maar wel een drukke dag voor de trainers.  De korte wedstrijden waren dan wel weer makkelijk voor de afgevaardigde: hij vertrok met bijna alle zwemmers, naar een "oproepkamer" die TSZ zelf een beetje georganiseerd had, want er was geen plaats voor een echte oproepkamer.  Het zwembad waar op Pasen gezwommen werd, was immers oud, klein, maar wel heel gezellig.  Het was ook helemaal niet diep, namelijk 1m30, maar toch werden er redelijk snelle tijden gezwommen.  De geïmproviseerde oproepkamer was aan de doucheruimte/toilet en was "de" plaats om samen te komen voor de start van elke wedstrijd.  Hans fungeerde van daaruit ook als afgevaardigde voor zwemmers van andere clubs.  Tientallen keren werd aan hem gevraagd of ze het programma mochten zien, wat hij dan ook met veel plezier deed.


Voor de officials van vandaag (Hilde, Ilse, Sofie en Geert) was het ook een beetje zoeken waar de juryvergadering zou plaatvinden.  Zou het tussen de kleedhokjes zijn, in de doucheruimte?  Uiteindelijk werd de juryvergadering buiten gehouden, wel al in het zonnetje, maar toch nog met een frisse wind.


De eerste wedstrijd van de dag was 100m wissel.  Maud had heel wat zenuwen, want het was haar eerste wedstrijd en dan direct al een wissel.  Ze heeft dat goed gedaan.  Ook de andere zwemmers deden wat er van hun verwacht werd.  Nell, Emma-Louise, Charlotte, Esra, Amaryllis, Irem, Indra, Silke, Nore, Farah, Merel, Daoud, Leandro, Sibe, Thibeau, Gerben en Kevin hadden hun paasbeentje voorgezet.


Vervolgens was het de beurt aan Leonie voor de 100m schoolslag.  Ze behaalde een 3de plaats.


In de voormiddag kwamen Irem, Merel en Farah nog aan de start voor de 50m vlinder.  Voor Emma-Louise, Charlotte, Silke, Nore, Leandro, Sibe, Gerben en Kevin was er nog de 50m rugslag.


 


Tijdens de middagpauze werd er aan de officials een lekkere croque monsieur aangeboden met een drankje.  In de cafetaria leek het wel of de verlichting kapot was, maar in het schemerdonker was het ook gezellig eten.


 


In de namiddag was er nog 50m schoolslag voor Nell, Maud, Amaryllis, Indra, Esra, Daoud en Thibeau.  Een beetje later, want de wedstrijden volgende elkaar snel op, was er 50m vrije slag voor Maud, Nell, Emma-Louise, Amaryllis, Irem, Charlotte, Indra, Esra, Silke, Merel, Nore, Farh, Leandro, Daoud, Sibe, Thibeau, Gerben en Kevin.


Leonie behaalde als enig eendje van TSZ nog een 3de plaats op de 100m vrije slag en een 1ste plaats op de 100m rugslag.


 


Daarna was er een pauze van een half uur en werd er in spanning gewacht op wie de finale zou zwemmen.  Punten optellen en eventuele forfaits afwachten, zodat de reservezwemmers ook wisten of ze konden/mochten deelnemen.


Ondertussen werd ook met spanning Paris-Roubaix gevolgd door trainers/afgevaardigden/officials.


 


Voor volgende TSZ-zwemmers was er een finale.  Zij mochten nog een 200m wissel zwemmen.


Irem behaalde bij de 11-12 jarigen de eerste plaats.  Emma-Louise werd in diezelfde reeks tweede. Nore werd bij de 13-14 jarigen eerste en Merel bij de zwemmers van 17 jaar en ouder tweede.


Sibe behaalde een vierde plaats bij de 11-12 jarige jongens, terwijl Leandro in die leeftijdscategorie een vijfde plaats haalde.  Gerben en Kevin werden beide in hun respectievelijke leeftijdscategorie derde.


De geldprijzen waren weer verdiend voor elke zwemmer, de bedragen maakten hen echt niet uit.


 


TSZ had als afsluiter van de dag een damesploeg ingeschreven voor de Australische aflossing.


Merel, Farah, Nore en Charlotte (voor deze keer in het pak van Amaryllis) kwamen aan de start.


Hoe gaat zo'n Australische aflossing in zijn werk?


De eerste aflossing is 4x 50m rugslag.  De volgorde was Nore, Merel, Farah en Charlotte.  Eventjes zoeken hoe te starten, want de zwemmers die moet starten, hangt in het water en de andere zwemmer moet aankomen.  Maar ze deden dat super en kwamen als eerste van de 6 ploegen aan.


De tweede aflossing is 4x 50m schoolslag.  Omdat er blijkbaar een valse start gezien was bij de vorige aflossing, moesten onze TSZ-dames met een "handicap" starten.  Dat wilt zeggen dat de eerste zwemmer vanuit het water moet starten, niet vanop de startblok.  Farah was de startzwemmer, daarna Merel, Charlotte en Nore.  Ondanks die handicap kwamen ze opnieuw als eerste aan.


De derde aflossing is 4x50m vlinder.  Opnieuw was Farah startzwemmer, gevolgd door Merel, Charlotte en Nore.  Ook hier kwamen ze als eerste aan van de vijf ploegen die nog in race waren.


De vierde aflossing is 4x50m vrije slag.  Zelfde volgorde als de vorige aflossing.  De dames tikten als 2de van de vier ploegen aan.


Uiteindelijk was er een "finale" van deze Australische aflossing.  Dit was nog een 4x50m wissel.  Deze keer was Nore startzwemmer, gevolgd door Farah, Merel en Charlotte.


Onze TSZ-dames behaalde een tweede plaats in deze wedstrijd.  Super, dames, wat een teamspirit!


Deze Australische aflossing was zwaar om te doen, maar wel leuk om te zien.  De recuperatie na deze wedstrijden is sneller, omdat ze echt wel voor elkaar zwemmen. Eén team TSZ! Ook heel wat supporters waren hiervoor blijven zitten, wat heel aangenaam was.  Bedankt, supporters!


 


Uitzwemmen gebeurde vandaag in het peuterbad, 60cm diep, maar 'the place to be'.


Toeschouwers kregen waar voor hun geld.


De weetjes van de dag   • "Fuifbeest" Vincent had iets te lang uitgeslapen en was iets later aanwezig.

  • Er werden weer heel wat tijdsverbeteringen en besttijden gerealiseerd.

  • Eén clubrecord werd geëvenaard, één clubrecord werd verbeterd (Nore).

  • Tijdens de middagpauze was het gezellig samen vertoeven in de zon.

  • We hebben ook een nieuwe zwemmer bij TSZ, namelijk Leonardo, of was het toch gewoon Leandro?

  • Sommige zwemmers hadden niet voldoende drank mee voor de volledige dag, maar dat kan onderling makkelijk opgelost worden.

  • Zoeken naar een vergeten zwembroek is niet zo evident als dan achteraf blijkt dat de bewuste zwemmer ze nog aan heeft!


 


Proficiat aan alle zwemmers! Bedankt aan de supporters en officials!


Volgende week staat voor een beperkt aantal zwemmers het Open BK op het programma.  De rest van onze zwemmers kan uitkijken naar de FIRST Meeting binnen 2 weken.


 


 


Kalender
juni
juli
september
Sponsors