12/05/19 - 13:14

FIRST Meeting 2019 Gent (nu met foto's)

FOTO'S DAG 1


FOTO'S DAG 2


Het was vroeg, op zaterdagmorgen, want om 7u35 reeds inzwemmen voor de meeste zwemmers.


De ouders zaten er maar met kleine oogjes bij en hadden liever nog wat in hun bed gelegen, maar ja, voor je kinderen moet je soms iets over hebben...


Thibeau mocht de spits afbijten met de 100 m schoolslag.  Hij was of nog niet goed wakker, of weer te veel met de limiet voor het BJK bezig, maar hij kon jammer genoeg zijn tijd niet verbeteren.  Niet te veel met tijden en limieten bezig zijn en het lukt wel een volgende keer.


Daarna was het de beurt aan de meisjes voor de 100 m schoolslag.  Lian had echter met een peesontsteking in haar schouder forfait moeten geven.  Amaryllis, Indra en Lotte verbeterden hun inschrijftijd, Farah, Esra en Fien deden er een klein beetje bij.


Het volgende wat op het programma stond, was de 100 m vlinderslag.  Quinten deed 5 seconden van zijn inschrijftijd, Robbe bijna een seconde.  Op die manier kon hij zijn jongere broer nog net 12 honderdsten voorblijven.  Bij de meisjes speelden de zenuwen Nore weer eens parten en ze deed 3 seconden bij haar tijd.  Maite, Silke en Marie waren wel goed wakker en verbeterden allen hun tijd (enkele honderdsten voor Marie, bijna 8 seconden voor Silke).  Nore en Maite hadden zich wel geplaatst voor de finale op het einde van de dag.  


Het laatste zwemnummer van de voormiddag was de 200 m rugslag.  Er werd op de tribune bij de supporters wel wat gespeculeerd welke tijd er zou gezwommen worden, aangezien het voor heel wat zwemmers de eerste keer was dat ze deze afstand zwommen.  Thibeau zwom als eerste en deed er 3.11.46 over.  Gerben was de volgende aan de beurt en verbeterde zijn tijd met 5 seconden.  Dit leverde hem een 3de plaats bij de 11-12 jarigen op.  Emir kon zijn tijd met iets meer dan een seconde verbeteren.  Quinten evenaarde dan weer zijn inschrijftijd, maar behaalde wel de 3de plaats bij de 13-15 jarigen.


Voor Amaryllis, Maite en Nore was het de eerste keer dat ze dit zwommen.  Ze kwamen alle 3 in dezelfde reeks aan de start. Alle 3 hebben ze het beste van hunzelf gegeven en konden ze tevreden zijn met het resultaat.  Indra zit in de goede flow en verbeterde haar tijd met 6 seconden.  Trainen loont...  Silke had een kleine verbetering van de inschrijftijd, terwijl Marie er nu net iets bij deed.


 


Voor de officials was er tijdens de middag maar één (niet zo heel groot) broodje voorzien.  Dit was echt niet veel, wat Ilse dan ook duidelijk maakte aan de mensen van First, met een uitbrander tot gevolg.  Maar inderdaad, er mocht wel iets meer voorzien worden voor de officials die een hele dag fungeerden.


In de namiddag mochten de eendjes op de startblokken voor de 100 m schoolslag.  Irem verbeterde haar tijd met 6 seconden en behaalde een 1ste plaats.


Haar broer volgde daarna haar voorbeeld op de 200 m vrije slag en deed maar liefst 10 seconden van zijn tijd.  Ook Gerben zwom iets sneller en behaalde voor de 2de keer vandaag een bronzen medaille bij de 11-12 jarigen.  Robbe en Quinten verbeterden beiden hun tijd met een handvol seconden en nu was Quinten net (10 honderdsten) sneller dan zijn oudere broer.


Bij de dames hadden Farah en Esra geen inschrijftijd, dus ze mochten snel aan de start verschijnen.  Beiden zwommen naar een behoorlijke tijd.  Ook Indra zwom deze afstand voor het eerst (sinds lang).  Ook al was het bij Nore nog maar een maand geleden, ze deed wel nog eens 4 seconden van haar inschrijftijd.  Silke mocht vandaag de grootste tijdsverbetering op haar naam schrijven.  Ze deed er maar liefst 12 seconden af op deze afstand.  Daarnaast was er een verbetering van 6 seconden voor Fien, 4 seconden voor Lotte en 1 seconde voor Merel.  Marie deed er enkele honderdsten bij.  Deze 5 dames waren dicht bij elkaar terug te vinden in de einduitslag.


 


Deze namiddag zowel de eerste als laatste starter (voor de finale), mocht Irem nog eens het water induiken voor 100 m vrije slag. Ze kon haar tijd niet verbeteren, maar behaalde wel een 2de plaats.


 


Voor Nore en Maite stond er nog een finale van 100 m vlinderslag op het programma.  Maite kon haar tijd van de voormiddag nog met enkele honderdsten verbeteren en behaalde een 5de plaats bij de 11-12 jarigen.  Nore was waarschijnlijk al wat moe na een lange dag en deed een beetje bij haar tijd van de voormiddag.  Ze behaalde de 8ste plaats.


 


Charlotte was ook voor de wedstijden bij de eendjes ingeschreven, maar Nils had er niet aan gedacht dat ze eigenlijk op weekend was.  Op beide dagen kwam ze bijgevolg niet aan de start.


Ook op de 2de dag van deze First Meeting was het vroeg uit de veren, want op hetzelfde uur inzwemmen voor de TSZ-ers.


De eerste wedstrijd van de dag was de 100 m vrije slag voor de dames.  Amaryllis verbeterde haar tijd met 8 seconden ( en Nils zei dat het hééééééééééél goed was), Esra zwom 3 seconden sneller dan haar inschrijftijd en Farah 4 seconden.  Daardoor kwam Farah heel dicht in de buurt van de limiet voor het BJK. De meisjes van Nils waren blijkbaar uitgeslapen of hadden vlug gezwommen om zo snel naar het familiefeestje te kunnen.


Indra, Marie, Lotte en Fien waren allesinds nog niet wakker genoeg om hun inschrijftijden te verbeteren.  Silke slaagde hier dan net weer wel in.


Thibeau volgde de trend van de meisjes uit zijn trainingsgroep en deed er 2,5 seconden af.  Emir evenaarde zijn inschrijftijd.  Quinten had veel zelfvertrouwen en had 's morgens al verkondigd dat hij de finale ging zwemmen.  Hij hield zich aan zijn woord, deed 4 tienden van zijn tijd en mocht naar de finale met de 6de tijd.


 


Voor de 100 m rug had Lotte geen tijd, dus moest ze al starten in de eerste reeks.  Fien kwam in de derde reeks aan de start.  Lotte was blij dat haar wedstrijd er op zat.  De tijd dat Fien zwom, zwommen de meisjes in reeks 20 ongeveer.  Ze keek bij aankomst dan ook rond en zag dat de andere zwemmers uit haar reeks 20 m achterlagen.  Amaryllis vroeg zich dan ook af waarom Fien bij 'de kleintjes' zwom.


In haar eigen wedstrijd  verbeterde Amaryllis haar tijd, maar werd uitgesloten omwille van een fout bij haar keerpunt (die ze volgens de trainer nochtans nooit maakt op training).  De eerste dag was het nog door de vingers gezien, maar 2 dagen na elkaar zo veel geluk zou wat te veel van het goede zijn!


Indra verbeterde haar tijd, maar bij het zwemmen had ze een raar gevoel.  Haar vinger was ingetaped nadat ze aan de deur was blijven hangen met veel bloed en wat los vel tot gevolg.  Van de kamprechter mocht de tape er aan blijven ( en dus ook het loshangende velletje).


Silke blijft maar haar tijden verbeteren en deed er ook nu weer bijna 2 seconden af.  Marie deed er dan weer 3 seconden bij en ging in de namiddag studeren.  Maar tegen 17u was ze al terug om te supporteren voor haar jongste broer tijdens zijn finales.


Thibeau deed er zoals eerder deze dag weer 2,5 seconden af.  De badmuts van Nils doet hem toch sneller zwemmen.  Emir deed ook iets meer dan een seconde van zijn tijd en kon daarna met de papa naar huis.  Engin kwam in de namiddag terug met Irem.  


Quinten behaalde met een 5de tijd zijn 2de finale van deze dag.  Hij verbeterde op de 100 m rug zijn tijd met meer dan een seconde.


 


Dan was er de 400 m wissel.  Merel en Robbe hadden al veel 'gerust' op deze zondagmorgen en mochten zich nu dus eens goed moe maken.  Merel verbeterde haar tijd van al eventjes geleden, maar zat na de wedstrijd serieus uit te hijgen op het podium.  Jammer genoeg mocht ze daarna niet rechtstaan op datzelfde podium om een medaille in ontvangst te nemen.


Robbe had deze afstand nog niet gezwommen in een 50m-bad, maar evenaarde wel bijna zijn inschrijftijd (wat een omzetting van de tijd uit 25m-bad was).  


 


De ochtendsessies zaten er op.  Karlien kon gaan winkelen voor spulletjes in haar nieuwe huis.  De zusjes Everaet konden vertrekken naar hun feestje en de rest van de groep van Karlien ging studeren op zondagnamiddag.


In hun plaats kwamen Irem, Maite en Nore.


Irem zwom de 200 m wissel en deed dit in een tijd van 3.26.51.  Trainer Nils was hier meer dan tevreden mee.  Ze behaalde hiermee een zilveren medaille.


Maite en Farah zwommen in dezelfde reeks van de 200 m schoolslag.  Farah zwom de hele wedstrijd als eerste, van dichtbij gevolgd door Maite.  Ook hier was de trainer heel tevreden van de prestaties van zijn zwemmers.  Maite behaalde een A-tijd op deze afstand.


Thibeau bleef goed bezig en zwom 2 seconden sneller dan wat zijn trainer in gedachten had.


Dan was er de 200 m vlinder voor Nore. Niet alleen gevreesd door Nore, maar ook door sommige supporters en TSZ-zwemmers.  Sommige bestuursleden en haar zwemjuf van op school (die in een heel ver verleden ook de mama van Nore had leren zwemmen) vonden Nore nog te jong om dit te zwemmen en hadden dus wel een beetje schrik.  Maar Nore verbaasde iedereen en zwom die 200 m in een mooie stijl en een gelijkmatig tempo.  Ze behaalde de 2de plaats.


 


Karlien was met een volgeladen auto net op tijd terug om Quinten bij te staan in zijn 2 finales.  Hij kon jammer genoeg zijn tijd 2 keer niet verbeteren en behaalde bijgevolg dus geen medaille.  Het was dan ook een vermoeiend weekend voor iedereen geweest.


 


Er waren ook nog enkele vergeten voorwerpen op zondag: de badmuts van Thibeau was thuisgebleven (net zoals zijn pasta die zijn mama vergeten was), de schoenen van Esra stonden nog onder het bed van Farah, de slippers van Silke lagen op de bank van Robbe en van Indra was er nog wat bloed achtergebleven...


 


Volgende week staat de '200 m van Tielt' op het programma. Tot dan!


 


Hans en Sofie


 


Sponsors