09/05/22 - 06:07

FIRST SWIM meeting - Dag 1

Verslagje FIRST Swimmeeting 2022 – dag 1, zaterdag 30 april 2022


Op de eerste wedstrijddag van de FIRST Swimmeeting in Gent waren volgende zwemmers van de partij met -natuurlijk- ladies first:


Leonie, Maud, Emma-Louise, Nell, Irem , Charlotte, Luna, Farah, Esra & Indra


En bij de jongens, eveneens van jong naar oud:


Bjarne, Leandro, Thibeau, Gerben & Emir.


Na de middag, wisselden Leonie & Maud elkaar af.  Voor beide was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een grote wedstrijd in een 50m-bad.  Indrukwekkend!  Maar dat weerhield Leonie er niet van om op het einde van de dag alweer 2 bronzen medailles mee naar huis te nemen in de categorie van de 10 jarigen. Proficiat, Leonie.  Maar ook Maud deed het, ondanks het zenuwsnoetje, supergoed!


In de voormiddag zwommen Thibeau, Nell, Maud, Esra, Indra, Luna en Farah de voorrondes  van de 100m schoolslag.  Gerben, Emir en Irem zwommen die van de 100m vlinderslag.


Gerben en Irem behaalden uiteindelijk de finales van de 100m vlinder, die voor Irem zelfs in een gouden medaille resulteerde. Proficiat beide!


Luna en Farah behaalden een mooie 9de plaats, waardoor ze beide in hun leeftijdscategorie op 1ste reserve-plaats stonden voor de finale. Jammer genoeg gaf niemand forfait waardoor ze niet konden aantreden.


Geen finale voor Thibeau op zijn 100m schoolslag, wél een besttijd.  Helaas was deze net niet genoeg  om zich te kwalificeren voor het BJK deze zomer.  Jammer, het had een mooi verjaardagscadeau geweest.  Gelukkig vond hij op zijn verjaardag toch nog z’n verloren drinkbus terug -:)


Verder werden op de eerste wedstijddag ook volgende nummers gezwommen: 


- 200m rugslag: 


Bij de jongens: Bjarne, Leandro & Thibeau, waarbij Thibeau opnieuw een besttijd zwom;


Bij de meisjes: Charlotte & Emma-Louise, waarbij Emma meteen een 1ste plaats en een A-tijd wegkaapte!! Alweer een knappe prestatie!  


- 200m vrije slag: 


Bij de jongens: Bjarne, Leandro, Thibeau, Emir & Gerben, waarbij deze laatste een mooie, maar ondankbare 4de plaats behaalde.  


Bij de meisjes:  Emma-Louise, Nell, Luna, Farah, Esra, Indra & Irem, waarbij deze laatste een bronzen medaille behaalde.


Ook hier besttijden voor Thibeau, Emir, Gerben, Irem, Luna & Farah. 


Een lange eerste wedstijddag, maar alweer mooie resultaten voor TSZ.  Op naar dag 2 …Sponsors