09/05/22 - 06:08

FIRST SWIM meeting - Dag 2

 


Op zondag 1 mei, Dag van de Arbeid, was het dag 2 van de FIRST Meeting in Lago Rozebroeken in Gent. 


Voor de zwemmers van TSZ was het in het tweede deel inzwemmen. Dat wilde zeggen dat ze op tijd het water in moesten om dan na het inzwemmen snel af te drogen, om te kleden en vertrekken naar de oproepkamer voor de zwemmers die in de eerste reeksen zwommen.


De start van de wedstrijd was om 8u45.  Het eerste wedstrijdnummer was de 100m vrije slag.


Nell zwom dit voor het eerst in een 50m-bad.  Besttijden op dit nummer waren er voor Charlotte, Esra, Irem, Emir en Nore.  Amaryllis, Indra, Luna (eerste wedstrijd na een blessure), Merel, Lotte, Farah, Quinten en Sibe konden hun besttijd niet verbeteren, al was er bij sommigen wel een verbetering van hun tijd in 50m-bad.


Irem, Sibe en Nore behaalden op dit wedstrijdnummer de finale in hun respectievelijke leeftijdscategorie.  De finales werden in de namiddag gezwommen.


Het volgende nummer waar zwemmer van TSZ aan de start stonden, was de 100m rugslag.  Emma-Louise zwom een besttijd, voor Bjarne was het de eerste keer dat hij dit in een 50m-bad zwom.  Leandro en Sibe konden hun tijd niet verbeteren.


Voor TSZ mochten Emma-Louise en Sibe de finale op dit nummer zwemmen, later op de middag.


Op de 400m wissel hadden Nore en Merel geen tijdsverbetering.  Merel behaalde wel een 2de plaats in haar leeftijdscategorie.  Thibeau zwom een BJK-limiet, maar even later werd er jammer genoeg omgeroepen dat hij uitgesloten was.  Gerben behaalde de 2de plaats.  Hij presteerde het om na 400m wissel een zelfde tijd te zwemmen als een andere zwemmer. 


 


Tijdens de middagpauze werd er wat gegeten, geluierd, werd de speeltuin opgezocht (die jammer genoeg gesloten was).  Dan toch maar een kleine wandeling gaan maken om de buitenlucht eens op te snuiven.


Opnieuw mocht TSZ in de 2de sessie inzwemmen, waardoor onze zwemmer zich weer snel dienden om te kleden.  


Waarschijnlijk is het snelle omkleden de reden dat Jef tijdens de eerste wedstrijd van de namiddag, 200m wissel, zijn broek nog moest optrekken na het induiken.  Helaas voor hem is dat niet toegelaten tijdens de vlinderslag, dus er volgende voor hem een uitsluiting.  De touwtjes goed knopen blijkt nog maar eens heel belangrijk te zijn!  


Het volgende nummer was 200m schoolslag.  Hier waren 15 reeksen voor de dames en maar liefst 17 reeksen voor de heren.  Dat duurde toch wel heel erg lang voor de officials… Nell zwom een besttijd.  Charlotte, Bjarne en Leandro zwommen dit voor het eerst in 50m-bad.  Leandro behaalde een A-tijd op deze afstand.  Emma-Louise behaalde een 2de plaats in haar leeftijdscategorie.  Amaryllis, Esra, Farah, Lotte, Indra, Luna en Thibeau hadden geen tijdsverbetering.


Voor de 200m vlinder kwamen Irem, Emir en Gerben aan de start.  Irem en Gerben konden hun tijden verbeteren.


Om 17u05 was er een kleine pauze en kon er ingezwommen worden voor de finales.


Bedankt aan alle zwemmers en ouders die mee hebben gesupporterd voor onze zwemmers die de finales behaald hadden.  Als de zwemmers willen blijven, kunnen de ouders niet anders dan dit ook te doen… Ons TSZ Team heeft er spannende wedstrijden van gemaakt.  Het gevolg was dat Gerben en Luna geen stem meer hadden van het roepen.


De resultaten van de finales:


Op de 100m vrije slag behaalde Irem een 2de plaats bij de 11-12 jarige meisjes.  Nore werd eerst in de leeftijdscategorie 13-14-15 jaar.  Ze verbeterde haar besttijd die ze die ochtend nog maar gezwommen had.


Sibe had er tijdens de finale blijkbaar meer zin in dan ’s ochtends (misschien had het middagdutje er iets met te maken?).  Hij had zich als 8ste geplaatst, maar zwom in de finale naar een 5de plaats in een nieuwe besttijd.


In de finale van de 100m rugslag werd Emma-Louise 3de in een besttijd en ook Sibe zwom naar een 3de plaats, respectievelijk bij de meisjes en jongens 11-12 jaar.


TSZ behaalde een 6de plaats in het clubklassement.


 


Volgende week wacht ons een iets verdere verplaatsing, namelijk naar Leuven.


Tot dan!


 


 


Sponsors