23/01/22 - 21:21

Flanders Swimming Cup 2022

Zaterdagochtend 22 januari rond 7.00u arriveren de zwemmers van TSZ (Fien, Anke, Nore en Kevin) aan het Wezenbergzwembad van Antwerpen.  We zijn goed op tijd want er is zelfs nog veel plaats op de parking van het zwembad.  Vandaag staat er een internationale wedstrijd op het TSZ-programma m.n. de “Flanders Swimming-cup”.  De top van België is hier aanwezig, net als ander topzwemmers uit Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Spanje.  Een waardemeter dus.


En of we zelf Topzwemmers hebben.  Uitschieter was Anke, die een A- en een B-finale behaalde op respectievelijk de 100m SS en de 100m VS (beide met een clubrecord).  Wijselijk liet ze de B-finale schieten om zich volop te concentreren in de A-finale.  En dat rendeerde.  Met een knappe eindsprint verschalkte ze haar Spaanse tegenstander voor de 2e plaats.  Een zilveren-medaille met toch een klein gouden randje eraan.  


Ook de prestaties van Kevin mocht gezien worden.  Zonder verwachtingen was hij gekomen, maar behaalde wel de B-finale op de 100m rug.  En hierin zwom hij alle tegenstand naar huis.  Een eerste plaats in de B-finale, een 9e plaats all round.  Knap werk Kevin.


Nore was onze jongste deelneemster en zij zwom enkel de 100m VS.  Een finale plaats tussen al dat internationaal geweld is momenteel uitgesloten, maar ze heeft wel getoond wat in haar mars ligt.  Een verbetering van haar tijd en al eens laten zie wie Nore Michiels is.


Als laatste hebben we Fien.  Door haar schoolstages  had ze de laatste tijd niet ideaal kunnen trainen, maar hier staan op deze wedstrijd mag toch nog gezien worden.  En of iedereen haar heeft gezien.  Op de 100m SS hadden haar tegenstanders schrik om mee te zwemmen, en mocht Fien moederziel alleen de 100m afleggen.  “Ik ben toch in beeld” geweest was hier van toepassing, want heel de wedstrijd werd ze gevolgd door de camera, en op het einde nog eens inzoomen.  Tijdsverbeteringen waren er niet voor haar.


Een tevreden trainer Nils, kijkt al uit wat zondag zou brengen.


 


 


Dag twee van de Flanders Swimming Cup in het Wezemberg-zwembad in Antwerpen, vijf TSZ-zwemmers vandaag. Maite is erbij gekomen


Team Spanje Senior en Team Spanje Junior lieten zich opmerken dit weekend.  Op de 200m en 400m vrije slag bij de dames was er twee keer een volledige Spaanse A-finale. 


Maite behaalde vandaag een B-finale op 200m wissel.  Ze was heel trots dat ze deze finale mocht zwemmen en deed dit sneller dan in de reeksen ’s ochtends.


Fien mocht aantreden in de B-finale van de 50m vrije slag.  Ook al moest ze eigenlijk studeren, ze wilde deze kans niet laten schieten en was heel blij met deze finale.


Kevin haalde een A-finale op 50m rugslag.  Normaal zwemt hij niet graag in een buitenbaan (baan 1 of baan 8), maar hij was toch tevreden met zijn tijd in de finale.


Anke mocht in de late namiddag nog aantreden in 2 A-finales.  Op de 200m schoolslag zwom ze net iets sneller dan haar tijd in de reeksen.  Ook hier was het Spanje boven.  Op de 50m schoolslag kon ze net niet haar besttijd uit de voormiddag evenaren, wat eveneens een  clubrecord was.


Onze TSZ zwemmers zwommen ook nog de volgende slagen in de reeksen:  Nore (200m en 400m vrije slag), Maite (400m vrije slag), Kevin (100m vrije slag) en Fien (50m schoolslag).


Nils was als trainer aanwezig in de voormiddag.  In de namiddag was Vincent van de partij om onze zwemmers als trainer bij te staan. Eigenlijk was hij zelfs een beetje te vroeg op post.  Heel het Wezemberg-zwembad heeft hij afgezocht, maar hij had niemand van TSZ kunnen vinden.  Het was voor iedereen etenstijd en tijd om een luchtje te scheppen, na een voormiddag met mondmasker in de warmte van het zwembad.


Nu nog enkele weken op dezelfde manier hard verder trainen in aanloop naar het VJTC en VK in februari!


Jammer genoeg was er dit jaar geen rechtstreekse uitzending op Sporza, wat vorige jaren wel het geval was.  Gelukkig was er wel een mooie reportage in Sportweekend waar het belang van de clubs , focus op  jonge zwemmers, de lancering van de regiowerking werd benadrukt  (teaser, teaser, … over regiowerking … hier komen we later op terug)Kalender
juni
juli
september
Sponsors