11/06/17 - 11:07

GP Guy Coolen 2017 - Bree (met fotos')

Sinds enkele jaren staat er op de kalender van de competitiegroep eind mei/begin juni de wedstrijd “Grote Prijs Guy Coolen” in Bree op het programma.  Vanuit Temse is het ongeveer 1u 20min. rijden wat toch al niet mis is voor een wedstrijd, maar de ontspannen sfeer van deze Limburgse wedstrijd vind je niet terug in Oost-Vlaamse of Antwerpse wedstrijden.  Ouders en zwemmers zitten buiten in het zonnetje door elkaar en wanneer de zwemmers dienen aan treden, schuiven de ouders mee naar binnen.  Dit jaar was het niet anders.  De zon was wederom van de partij (alhoewel er ’s middags wat donkerwolken overtrokken).  En deze zon inspireerden onze 6 zwemmers om goede prestaties te leveren.  We komen het niet zoveel tegen, maar iedere zwemmer is met één of meerdere medailles naar huis teruggekeerd.  


Laura opende,  zonder dat ze het zelf besefte, met een sterke rugslag op de 4x50m WS waarna Lotte (SS), Merel (VL) en Fien (VS) het afmaakten en de zilveren medaille behaalde,.  De tijd was maar 10 honderdsten boven het clubrecord.


Merel behaalde nog een zilveren medaille op de 200m WS en een bronzen op de 100m VL.  Lotte zwom zowel op de 100m VS en de 50m VS naar een bronzen plak.  Fien behaalde de zilveren medaille op de 50m VS in een nieuw clubrecord 17-18jarige in een tijd van 28.43.  Op de 100m VL, waar ze zoveel schrik voor had, vlinderde ze naar de bronzen medaille.  Op de 100m VS strandde ze op een 4e plaats (verschil 20 honderdsten).


Bij de heren zwom Emir naar een verrassende zilveren medaille op de 100m rug in een tijd dat hij zelf niet voor ogen had.  Op de 100m VL en de 50m VS kon hij zijn tijden weer wat aanscherpen.


Yarn tenslotte behaalde brons op de 100m VL en zwom naar 2 net-niet medailles op de 50m VS (verschil met de derde plaats: 1 honderdste) en de 100m rug.


Een geslaagde dag voor zwemmers, trainer en ouders.  Volgend jaar zien ze in Bree TSZ terug.


Steven


 


FOTO'S


Sponsors