18/11/19 - 19:13

GP Oostende 2019

 


Zondag 17 november trok onze competitiegroep naar de kust voor de GP Oostende.  Competitiegroep is een groot woord, we waren niet voltallig en door een zieke Silke waren we met uiteindelijk slechts 5 zwemmers in het 50m-zwembad op zondagochtend: Esra, Indra, Farah, Merel en  - tussen al dat vrouwelijk geweld – Emir.  


Bij het bekijken van het programma was het al duidelijk, dit is ietsje meer dan een Provinciaal Criterium.  Naast de klassieke topclubs van West-Vlaanderen (iSWIM Ieper, ROSC Oostende, KZK Kortrijk, IZK Izegem, GOLD, …) waren er ook nog eens sterke vertegenwoordigers vanuit Oost-Vlaanderen (FIRST, MEGA) en zelfs Limburg (GVZN Genk).  Een recordaantal zwemmers…, we moesten dus vechten voor ons plaatsje en dat was letterlijk te nemen (lees : gevecht om stoelen).  Onze medaillehoop konden we al wat bijstellen. Merel behaalde uiteindelijk brons op de 100 m vlinder en een net-niet medaille op de 200 m ws 


 


Voor de rest was het sportief  wat minder in de voormiddag. Waren de zwemmers nog niet goed wakker? Lag het  aan het zoute zeewater? Nog te moe van de zware trainingen de voorbije weken, …we weten het niet. Na een verfrissende zeedijkwandeling ging het alleszins in de namiddag al heel wat beter.


 


Voor de rest de Dag-Allemaal-wist-je-datjes:


Er een hele dag hard gestudeerd is (maar vooral het gedicht van Esra zullen we blijven herinneren)


Onze tweede TSZ official iets te laat arriveerde op de official vergadering in de voormiddag 


Onze afgevaardigde met een geblokkeerde rug zat 


Diezelfde official en diezelfde afgevaardigde toch wel zeer speciaal gekleed waren voor een november wandeling op de dijk (de zwemmers hielden het vaandel hoog met de mooie TSZ kleuren maar hielden ook wel de nodige afstand van die eerste 2 op kop …)


Diezelfde afgevaardigde meer op het bedje gelegen heeft dan de andere zwemmers tezamen


Onze TSZ kamprechter gedegradeerd werd tot keerpuntrechter baan 1 (wacht maar af als die kamprechters van West-Vlaanderen nog eens naar Oost-Vlaanderen komen ….)


Karlien wel heel gezond aan het eten is (niks voor de afgevaardigde trouwens)


We ons echt wel goed geamuseerd hebben in dit oude zwembad en dat dankzij onze morele steun de enige LZV-zwemmer een gouden medaille en een BK&VK kwalificatie heeft behaald


 


Tot de volgende 


Geert


FOTO'S


 


Sponsors