15/10/18 - 08:32

Herfstmeeting Lokeren 2018

Vandaag mochten de zwemmers van Nils aantreden in het bekende Durmebad van Lokeren.
TSZ was ingedeeld in de tweede groep om in te zwemmen en er waren toch wat zenuwen of er voldoende tijd zou zijn om van badpak/zwembroek te wisselen.


Thibeau mocht als eerste het water induiken voor 50m vlinderslag.  In een ver verleden (vorig jaar november) had hij deze afstand reeds gezwommen.  In vergelijking met toen, verbeterde hij vandaag zijn tijd met een kleine 20 seconden.  Hij behaalde de eerste plaats.
Daarna namen Maite en Nore het tegen elkaar op in de volgende reeks van de 50m vlinderslag.  Nore werd 3de en Maite dook onder de 40 seconden en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen.


Gerben zwom de 100m vlinderslag.  Om een voor ons onbegrijplijke reden werd hij uitgesloten. Phara en Esra zwommen ook deze afstand en verbeterden hun tijden met respectievelijk 1 seconde en 7 seconden.  Farah behaalde de 4de plaats en Esra werd 5de.


Dan was het aan Nore voor de 50m vrije slag.  Ze zwom hier naar de eerste plaats in een tijd waar de trainer zeer tevreden met was.


Gerben had wat goed te maken in zijn tweede wedstrijd van de dag en stelde dan ook niet teleur.  Hij zwom naar de eerste plaats op de 50m vrije slag en deed bijna 2 seconden van zijn tijd af.


Net voor de pauze zwommen Maite en Thibeau nog de 100m schoolslag.  Beiden verbeterden hun tijd met respectievelijk 9 en 11 seconden en behaalden op de ze afstand beiden een mooie eerste plaats.  Ook hier was Nils meer dan tevreden mee.


De laatste wedstrijd van de dag voor de zwemmers van TSZ, was voor Farah en Esra.  Ze zwommen tegen elkaar in dezelfde reeks.  Esra verbeterde haar tijd met 3 seconden en behaalde nogmaals een  5de plaats.  Farah deed bijna 7 seconden van haar tijd en behaalde een mooie eerste plaats. 


Met zeven gouden en één bronzen medaille keerden de zwemmers en trainer tevreden terug naar huis.


Sofie
FOTO'S


Sponsors