24/12/18 - 10:47

Laatste Kans 2018

Op zondag 23 december trokken we naar SINBAD voor de LAATSTE Kans.  


 


EERST, het allerbelangrijkste, de wist-je-datjes:


De ‘betere’ TSZ-supporters in de VIP-seats zaten, zij werden vertroeteld met oesters, kerstkreeft,…


De ‘gewone’ TSZ-supporters in het warme SINBAD zaten in de laatste box en daar toch wel blijdschap was bij een aantal ouders dat ze niet thuis zaten 


Marie door haar broers niet alleen ‘Marja’ maar ook ‘Mariette’ wordt genoemd (en sommigen TSZ-ers dachten dat die eerste naam voorbehouden was voor een andere niet-TSZ-zwemster)


 


En nu het echte verslag van een zeer aangename zwemnamiddag.


 


De Laatste Kans...  De laatste kans om limieten te zwemmen voor de kampioenschappen, om nog een A- of B-limiet te zwemmen, om nog een clubrecord te verbreken...


De eerste TSZ-zwemmer die haar kans mocht wagen, was Nore.  Ze was er op gebrand om het clubrecord op de 400m vrije slag te verbreken.  En zonder mis te tellen, deed ze wat ze gezegd had.  Ze tikte aan in een tijd van 5:32:99 en haar naam staat nu ook tussen de clubrecords vermeld.  Ze behaalde een 2de plaats.


Dan was het de beurt aan Quinten en Robbe voor de 100m vrije slag.  Beiden verbeterden hun tijd, Quinten zwom voor de tweede keer onder de minuut, wat hem een zilveren medaille opleverde.  


De volgende wedstrijd was 100m vrije slag voor de dames.  Amaryllis deed 6 seconden van haar inschrijvingstijd.  Farah evenaarde haar tijd en behaalde daarmee een 2de plaats.  Ook Esra verbeterde haar tijd met een handvol seconden. Bij Silke en Indra (allebei teveel stress of een te hoge druk ?) lukte het jammer genoeg niet en konden hier hun tijden niet verbeteren.  Marie verbeterde haar tijd, net zoals Fien en Lotte.  Marie en Lotte werden 2de, Fien behaalde de gouden medaille.


De voorlaatste wedstrijd van Maite als eendje was ook de 100m vrije slag.  Ze verbeterde net het clubrecord niet (30 honderdsten scheelde het), maar wel haar tijd en ze stond op het hoogste schavotje.


Na de vorige 2 keren te zijn uitgesloten op de 100m vlinderslag, was het voor Gerben '3de keer, goede keer', ook al had hij opnieuw bewogen op de startblok.  Zenuwen, zeker?  Hij deed 2 seconden van zijn tijd en werd 2de bij de 11-12 jarigen.  Quinten verbeterde zijn inschrijvingstijd met ruim 2 seconden en behaalde de 1ste plaats.  Robbe evenaarde zijn tijd en mocht naar huis met de bronzen medaille.


Voor Lian was het de eerste wedstrijd op de 100m vlinderslag in haar nog jonge hernieuwde carrière bij TSZ. Ze zwom ze naar een mooie tijd.  Merel was als laatste aan de beurt. Ook al was het 'maar' 2 honderdsten, deze kleine verbetering leverde Merel de 1ste plaats op.


Bijna alle TSZ-dames die aan de start stonden van de 100m schoolslag, verbeterden hun tijd.  Het leverde Farah en Lotte een 2de plaats op, Merel werd 3de en Fien mocht nogmaals een gouden medaille omhangen.  Indra en Esra vielen jammer genoeg buiten de medailles.  Op deze afstand verbrak Fien nogmaals haar eigen clubrecord.


De 100m rugslag was voor Gerben en Nils. Mede door de verbetering van zijn tijd met enkele seconden, behaalde Gerben de 2de plaats.  Zelfs Nils verbeterde zijn inschrijftijd.  Hij behaalde de 1ste plaats en was vooral blij dat hij door de official van dienst van TSZ niet was uitgesloten.  Zijn medaille gaf hij achteraf graag aan zijn jonge zwemmers.  Farah was de snelste en ging zo met een extra medaille naar huis.


Amaryllis en Lian zwommen in dezelfde reeks van de 100m rugslag.  Amaryllis verbeterde haar tijd.  Lian zwom naar een mooie tijd, wat de trainer zeer tevreden stelde.  Silke kon ook hier jammer genoeg haar tijd niet verbeteren, volgende keer lukt het wel. Marie werd 2de op deze afstand, met lichte verbetering van haar tijd.


Als laatste afstand was er de 100m wissel, waar iedereen aan deelnam, met uitzondering van de eendjes Maite en Nore.


Gerben zwom naar zonder inschrijvingstijd naar de 1ste plaats, wat niet zo evident is als 11-jarige.  Quinten vond van zichzelf dat hij niet zo snel was op de 100m wissel, maar traag is relatief.  Hij deed bijna 10 seconden (!) van zijn tijd af en behaalde de 3de plaats.  Robbe kon niet achterblijven op zijn broer en deed bijna 3 seconden van zijn tijd.


Ook voor de 100m wissel kwam Lian voor de eerste keer aan de start.  Jammer genoeg was er geen medaille voor haar vandaag, maar wel een Gouden Zwaan op deze afstand. Amaryllis, Farah en Esra verbeterden hun tijd met respectievelijk 4, 5 en 2 seconden.  Farah werd hiermee 2de en behaalde ook een Gouden Zwaan. Indra en Silke deden beiden een beetje bij hun tijd.  Fien en Lotte zwommen voor de 3de keer in evenveel wedstrijden, naast elkaar.  Ze duwden elkaar naar een tijdsverbetering en beiden een 3de plaats.  Marie zwom bijna 4 seconden sneller dan haar inschrijvingstijd, maar geen medaille.  Laatste TSZ-zwemster van de dag was Merel.  Ze verbeterde haar tijd met net geen volle seconde en behaalde zo een 2de plaats.


 


Met 24 medailles, 2 clubrecords en 2 Gouden Zwanen mogen de TSZ-zwemmers gaan genieten van de kerstmaaltijden.


Prettige Kerstdagen en tot volgende week op de Allerlaatste Kans.


 


Geert, Hans & Sofie


FOTO'S

Sponsors