22/12/19 - 21:14

Laatste Kans december 2019 (Sint-Niklaas)

FOTO'S


Vandaag stond de voorlaatste wedstrijd van 2019 op het programma, namelijk de Laatste Kans  in Sint-Niklaas.


Eindelijk nog eens een wedstrijd, kwam er vooral uit de mond van onze jongere zwemmers.


Er was vooral vandaag: 


de afwezigheid van Selin, 


een zieke Sibe


een nieuw vriendje voor één van onze zwemsters (gekeurd en goed bevonden door haar collega-zwemsters)


Gerben die in de kleedkamer stond met een te strakke knoop in zijn zwembroek (en dus hulp nodig had om deze los te krijgen).


 


Daarnaast waren er ook de talrijk opgekomen supporters of zat het nabijgelegen shopping center daar voor iets tussen?


 


Onze eendjes Irem en Charlotte houden elkaar in hun zwemprestaties ongeveer in evenwicht.  Wel was er voor Irem een verbetering van haar tijd op de 100 m schoolslag met 5 seconden nadat ze ook beiden daarvoor hun tijd verbeterd hadden op de 100 m vrije slag.  Naast het zwembad is het dan weer Charlotte die het hoogste woord voert.


De overige 16 zwemmers zwommen ook 100 m vrije slag, dit met wisselend succes.  Vooral de 5 seconden verbetering van Indra sprongen in het oog.  Andere zwemmers waren Gerben, Thibeau, Maite, Nore, Amaryllis, Esra, Farah, Emir, Silke, Lotte, Merel, Fien, Quinten, Robbe en Marie.


Voor Robbe en Nore volgde daarna de 100 m vlinder.  Robbe evenaarde zijn tijd en Nore verbeterde haar inschrijftijd met 5 seconden.


Op de 100 m schoolslag zwom Quinten in de 1ste reeks, aangezien het lang geleden was dat hij dit gezwommen had.  Hij zwom de andere zwemmers in zijn reeks op 25 m achterstand en had zo meer dan tijd genoeg om eens rustig rond te kijken.


Bij de meisjes was er op deze afstand vooral de tijdsverbetering van Lotte (2 seconden).  Geeft de prille liefde dan toch echt vleugels?  Farah had ook een tijdsverbetering van 2 seconden.  Zie je wel dat er zonder wedstrijdpak ook snel kan gezwommen worden!


Op de 100 m rug evenaarden Thibeau en Gerben zo goed als hun inschrijftijd, maar verbeterde Emir zijn tijd met bijna 2 seconden.  Marie en Silke lagen in dezelfde reeks.  Marie was vooral blij dat ze ondanks zo weinig training toch nog redelijke tijden zwom.


De laatste wedstrijd van de dag, was het nummer dat bijna iedereen graag zwemt, namelijk de 100 m wissel.  Thibeau en Emir verbeterden hun tijd met 2 seconden, Gerben evenaarde zijn inschrijftijd.  De broers Hollevoet deden beide een secondje bij hun tijd.


Bij de meisjes vielen vooral de 9 seconden op die Amaryllis van haar tijd had gedaan.  Bij de anderen was er een tijdsverbetering van 2, 3 en zelfs tot 4 seconden.  Sommigen deden er dan weer wat bij.


 


De TSZ-zwemmers hadden op de Laatste Kans weer hun best gedaan en gingen naar huis met heel wat medailles.  We raakten onze tel kwijt.


 


Prettige kerstdagen en tot volgende week op de allerlaatste kans.


 


Hans en Sofie


Kalender
december
januari
Sponsors