02/06/19 - 14:51

Memorial C. Jorissen - Genk 26 mei 2019 (met foto's)

FOTO's


Nadat iedereen deze morgen één of meerdere bolletjes gekleurd had, werd er aangezet richting Genk.


Daar aangekomen waren de ouders aangenaam verrast over de grote van de parking, maar wel verbaasd over de weinige ruimte in het zwembad.  Als daar binnen een 2- tal maanden het BJK georganiseerd wordt, hoe gaan ze dan iedereen een plaats kunnen geven?


Wanneer er in schiften ingezwommen wordt, is dit meestal per club, maar hier was de opsplitsing eerst de jongens, dan de meisjes.  Terug naar de jaren 50, waar er op de scholen ook een onderscheid gemaakt werd?


 


Toch waren eerst de meisjes aan de beurt voor de 200m schoolslag.  Allen verbeterden hun tijd of presteerden op deze slag naar hun beste kunnen.  Amaryllis mag wel eens extra vernoemd worden, want zij deed 23 seconden van haar tijd af.


De volgende wedstrijd was 200 m vrije slag voor de heren.  Gerben en Emir zwommen naast elkaar in dezelfde reeks en wilden duidelijk niet voor elkaar onder doen.  Ze verbeterden hun tijd, maar Emir was net 3 honderdsten sneller. Gerben behaalde wel de eerste plaats in zijn leeftijdscategorie.  Thibeau en Robbe waren een secondje trager dan hun inschrijftijd.


Bij de 200 m vrije slag voor de dames was het alleen Maite die haar tijd kon verbeteren, wat haar dan ook een 3de plaats opleverde.  Ook Merel (2de) en Silke (3de) behaalden een medaille in hun leeftijdscategorie.


Robbe evenaarde zijn tijd op de 50 m vlinderslag en werd 3de.  Fien en Lotte deden iets bij hun tijd op diezelfde afstand, wat hen respectievelijk een gouden en bronzen medaille opleverde.


Op de 50 m rug werd Quinten 2de door zijn tijd met  één seconde te verbeteren.  Fien behaalde de 1ste plaats op dezelfde afstand, Marie werd 4de.


Gerben en Quinten lagen naast elkaar op de 200 m vlinderslag.  Het is altijd spannend of er geen uitsluitingen volgen achteraf, maar Gerben werd mooi 1ste, net zoals Quinten.  Ook Merel behaalde op deze afstand een 1ste plaats.


De volgende wedstrijd op het programma, was de 200 m rug.  Thibeau kon zijn tijd niet verbeteren.  Ook Emir deed een kleine seconde bij zijn tijd, maar behaalde wel een mooie 1ste plaats.  Gerben had de smaak te pakken en werd voor de derde keer vandaag 1ste.


Farah en Esra zwommen in dezelfde reeks en lagen beiden aan de leiding.  Farah was net iets sneller dan Esra.  Maite en Nore zwommen naast elkaar en bijna de hele wedstrijd ging het gelijk op.  Op het einde kon Maite nog net iets meer versnellen, wat haar een 2de keer een bronzen medaille opleverde vandaag, Nore werd 4de.


We hoopten allemaal voor Silke dat ze haar limiet voor het BK kon halen op de 200 m rug, maar jammer genoeg deed ze 2 seconden bij haar inschrijftijd in plaats van 2 seconden er af.  Ze werd wel 1ste in haar leeftijdscategorie.


De laatste wedstrijden van de dag waren nog sprintwedstrijden.


Indra verbeterde haar tijd op de 50 m schoolslag met 2 seconden, Fien deed er een aantal honderdsten bij, maar mocht wel de gouden medaille meenemen naar huis.  


Robbe en Quinten zwommen naast elkaar in de 50 m vrije slag.  Robbe zwom naar een 3de plaats, Quinten werd 2de.


Ook op de 50 m vrije slag verbeterde Indra haar tijd, net als Marie.  Jammer genoeg leverde hen dat geen podiumplaats op.  Lotte en Fien konden hun tijd niet verbeteren, maar behaalden wel respectievelijk de 3de en 1ste plaats.


 


Ha ja, we hadden ook 2 splinternieuwe spandoeken met het logo van TSZ.  Deze werden dan ook onmiddellijk opgehangen, zowel bij de zwemmers aan het zwembad als bij de ouders op de tribune.  Vanaf nu zal iedereen de TSZ-ers heel goed weten zitten (en niet door het lawaai dat ze maken ;-) ).


 


Sofie


Sponsors