03/10/22 - 06:21

Memorial Daniel Beernaert

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was op 2 oktober in Eeklo, Memorial Daniel Beernaert.


We mochten 2 zwemmers verwelkomen in ons TSZ-team, namelijk Thomas en Elodie.  Voor hen was het de eerste wedstrijd in de blauw/witte kleuren van TSZ.  Op de polo's was ondertussen onze nieuwe sponsor, ALGT, vermeld.


Voor het inzwemmen: een fotoshoot.  Al was een andere opwarming op het droge niet van toepassing voor onze zwemmers.


55 starten, het was een korte maar drukke namiddag.  In het zwembad kreeg Nils serieuze versterking om tijden op te nemen, namelijk van voorzitter Geert zelf.  Toch een beetje het zwembad en de chrono gemist tijden de zomervakantie?


30 besttijden werden er deze namiddag gezwommen.  Er was 1 gouden medaille voor Leonie op de 400m vrije slag.  Voor Anke was er een finaleplaats, die ze wist om te zetten in de eerste plaats.


Het was een open categorie-wedstrijd.  Finale kon alleen behaald worden door deel te nemen aan de 4 verschillende slagen 50meters.  Niet elke zwemmer van TSZ zwom dit, maar allen konden ze fier zijn op hun prestaties.  Voor de jongste zwemmers is een finaleplaats zeker niet evident, maar wel haalbaar in de toekomst.


De grootste strijd vandaag was de strijd met de wedstrijdpakken.  De grootste pechvolgel: Nore.  Met de hulp van Merel had ze haar pak de helft aangekregen, maar dan moest ze eigenlijk al naar de oproepkamer vertrekken.  Met daar nog wat duw- en trekwerk van Luna, Elodie en Anke was het net op tijd gelukt om haar pak aan te krijgen voor de 100m schoolslag.  Enkele vingers met wat minder vel waren wel het resultaat.  Jongens hebben het dan iets makkelijker.  Kleedkamer hoeft niet, een handdoek om en broek aan.  


We hebben nu ook een zwemmer die een hele dag zijn wedstrijdbroek zou aanhouden en zich het liefst afdroogt met een nette handdoek.  Uitleg:"ik vond de droge niet."


De "allerbraafsten” van vandaag hebben we nog niet vernoemd.  Ook Irem, Silke, Daoud, Leandro, Thibeau, Gerben, Sibe, Emma-Louise, Emir en Bjarne kwamen aan de start, terwijl Hans ervoor zorgde dat iedereen tijdig aangekleed was en in de oproepkamer stond.  Hilde en Sofie waren official van dienst, terwijl Els haar eerste stage deed.


En natuurlijk niet te vergeten, de supporters van TSZ waren ook weer talrijk aanwezig!


 


De kop is er af, van het nieuwe seizoen.  Tot volgende week in Sint-Niklaas!  


Sponsors