17/01/22 - 16:09

Memorial Daniel Beernaert (Eeklo) (met foto's)

https://photos.app.goo.gl/6rLPJ7rcxt8ZrNeZ9


 


Op zondag 16 januari 2022 werden onze zwemmers verwacht aan Het Verbauwenbad in Eeklo voor Memorial Daniel Beernaert.


Een door 'Omikron' of ziekte getroffen TSZ-team nam deel aan de wedstrijd.  Esra, Farah, Gerben en Marie moesten spijtig genoeg forfait geven.  Veel beterschap!


De overige zwemmers waren uitgeslapen en fris aanwezig om in te zwemmen om 13u.  Nils en Vincent hadden een drukke namiddag voor de boeg, net zoals de officials Ilse en Sofie en kamprechter Hilde.


De trainers mochten plaatsnemen op de publiekstribune.  Daar zaten/lagen ze, met een pijnlijke poep als gevolg. Er liggen nu eenmaal geen zachte kussentjes op de tribune.  Volgende keer zelf meenemen!  Iets meer rechtstaan had waarschijnlijk geholpen, maar dan ontnamen hun brede schouders het zicht van het publiek.  De supporters konden vanuit het horecagedeelte toch nog een glimp opvangen van de geleverde prestaties.


We mochten ook Luna verwelkomen.  Na een eerste trainingsweek bij TSZ, het kennismaken met de andere zwemmers, enkele tips en afspraken, ging ze met een tevreden gevoel naar huis.


Voor Emir, Thibeau, Charlotte, Irem, Amaryllis en Luna was het een namiddagje sprinten, namelijk 50m vlinder, 50m schoolslag, 50m rugslag en 50m vrije slag.  Voor hen jammer genoeg geen finales, want het was een wedstrijd met een open categorie.


Emma-Louise, Nell, Bjarne en Daoud zwommen 400m vrije slag en 100m schoolslag.  Matisse en Sibe zwommen 400m vrije slag.  Ook voor hen geen medailles, ook die wedstrijdnummers hadden een open categorie.


Er waren wel verschillende besttijden:


50m vlinder: Thibeau, Irem, Amaryllis, Charlotte en Luna.


50m rug: Thibeau, Luna en Amaryllis.


400m vrije slag: Matisse en Nell.


50m schoolslag: Thibeau en Emir.


50m vrije slag: Thibeau, Amaryllis en Luna.


100m schoolslag: Emma-Louise, Daoud en Bjarne.


Op de 400m vrije slag zwom Matisse onder 5minuten 30 en Nell voor het eerst onder de 6 minuten.


 


Tot slot:


Het kan gebeuren dat slippers vergeten worden, maar niemand hoeft daarvoor van huis terug te keren naar het zwembad.  Voor zulke problemen vinden we met de organiserende club wel een oplossing.


Water in een drinkbus dient om uit te drinken en een drinkbus laat je best ook rechtop staan, ook in een zwemzak.  Dat zorgt voor minder opkuiswerk achteraf, al is er ook wel goed met gelachen.


Problemen met een kapot haarrekkertje worden ook in groep opgelost.


Op naar volgend weekend, waar een aantal TSZ-zwemmers aan de start komen van Flanders Swimming Cup.  Alle supporters kunnen dit volgen op Toptime, er is een livestream voorzien.


Kalender
juni
juli
september
Sponsors