11/05/22 - 09:11

Memorial Speedo cup Leuven

Op moederdag werden onze zwemmers in Leuven verwacht voor de Speedo Cup.


Op een zondagochtend naar Leuven rijden is geen probleem, maar na de wedstrijd/het opruimen/afhalen van de medailles kan men bij het naar huis rijden wel al eens in de file terechtkomen.  Er waren ook enkele clubleden die niet naar huis gingen, zij reden rechtstreeks naar de finale van De Mol in Paleis 12 op de Heizel.


De vele supporters hadden het warm op de tribune.  Als jullie kinderen nog vele jaren zwemmen, worden jullie die warmte wel gewoon.  Of was het door de stress dat het zo warm was?


Er waren jammer genoeg heel wat uitsluitingen te noteren tijdens de wedstrijd.  Het was soms door onwetendheid, soms door even concentratieverlies dat de keerpunten niet goed werden uitgevoerd of soms zelfs gewoon een andere reden (zie hieronder.)  Of had de schermtijd tussen de wedstrijden door er mee te maken?  


Ilse, Hilde, Sepp en Sofie waren de officials van dienst.  Ondertussen was het al geweten dat in Vlaams-Brabant niet alle regels even strikt worden opgevolgd, maar in de voormiddag liep er bij de kamprechter van dienst heel wat mis.


Nils en Vincent waren er als trainers, al was Vincent in de namiddag vertrokken om naar het voetbal te gaan kijken.  Zijn chrono had hij achtergelaten, al had hij die beter meegenomen om de vele tegengoals van Antwerp te tellen.


De supporters hadden een geweldig uitzicht op het zwembad.  De tribunes zijn immers boven en als kijker hang je als het ware boven het zwembad.


Er werd 1 BJK-limiet gezwommen, 2 zwemmers waren er heel dicht tegen.  Er waren heel wat besttijden en op het einde van de dag kregen we een zak vol medailles mee.  


Wie heeft er gezwommen in Leuven?  Volgende zwemmers kwamen voor verschillende wedstrijden aan de start:


Maud, Emma-Louise, Charlotte, Irem, Nore, Bjarne, Sibe, Leandro, Daoud, Emir, Gerben, Thibeau, Nell, Amaryllis, Esra, Indra, Fien, Lotte, Merel en Quinten waren de volledige dag aanwezig.  Jef en Leonie kwamen in de namiddag.  Luna had in de voormiddag gezwommen, maar moest helaas geblesseerd en met tranen in de ogen naar huis.  Veel beterschap, Luna!


Er was een foute instelling in de berekening van de trofee Rik Vandenbosch voor de beste 11-jarige.  Het was Emma-Louise die deze prijs gewonnen had, maar de prijs werd onterecht aan een andere zwemster gegeven.  De organiserende club heeft achteraf deze fout opgemerkt en dit werd rechtgezet.  Emma-Louise zal nog een prijs ontvangen.


Voor de training van maandagavond werden alle medailles van zondagnamiddag nog uitgedeeld aan de zwemmers.  Ook de vergeten voorwerpen (handdoek, zwembroek, drinkbus, chrono) konden aan hun rechtmatige eigenaars overhandigd worden.


 


Op zaterdag was er nog een wedstrijd georganiseerd door VZF voor de zwemmers die in de selectie van Future Team en High Hopes 1 zitten, net als zwemmers die kandidaat waren om naar de topsportschool te gaan volgend schooljaar.  Irem en Nore namen aan deze wedstrijd in het Topsportbad in Antwerpen (waar de eerste officiĆ«le wedstrijd werd georganiseerd) deel voor TSZ.  Ze zwommen een 200m wissel en 400m vrije slag.


 


Volgend weekend staat de laatste 'gewone' wedstrijd van het seizoen op het programma.  Op zaterdagmiddag is het aan de zwemmers van 9 tot en met 12 jaar, op zondag zijn de zwemmers van 13 jaar en ouder aan de beurt.


Veel succes en ga er allemaal de volle 100% voor!


Kalender
augustus
september
Sponsors