08/10/17 - 21:38

Nieuw seizoen gestart voor leerling- en competitie

 


De kop is eraf, zowel onze competitiezwemmers als onze leerlingcompetitiezwemmers hebben hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen afgewerkt.


 


Zondag 8 oktober, was het aan de beurt aan Thibeau, Nore & Gerben, zij namen deel aan de Herfstmeeting in Lokeren.  Vooraleer de wedstrijd echt startte werden de officials nog eens de bloemetjes gezet (later kwam er ook cake bij …).  De klassieke leuze ‘zonder official, geen wedstrijden’ was vandaag echt duidelijk: op het laatste nimmertje moest er nog een starter gevonden worden, 1 tijdsopmemer per baan, … er was niet veel overschot vandaag.  De wedstrijd zelf was een groot succes voor onze zwemmers: 6 keer zwemmen, 6 medailles, niet slecht voor de start van het seizoen. De details staan in het apart verslagje.


 


Vorige week was de competitieploeg aan het werk op de Provinciale A-kampioenschappen in Zottegem.  Emir behaalde brons op 50 m rugslag, de rest specialiseerde zich in de net-niet medaille: Laura, Lotte en Merel werden 4de op respectievelijk 50 m vs, 50 m vs en 200 m ws.  Over de gehele wedstrijd gezien werder er wel heel wat PRs gezwommen wat vertrouwen geeft voor de toekomst. Over de toekomst gesproken, Gerben zwom 6.31 en deed zelfs 23 seconden van zijn besttijd op de 400 m vs.  Hijzelf was niet helemaal tevreden maar dat is het voordeel … het is nog maar de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, het VK is nog even weg ! 


 


Tot de volgende,


Geert


Sponsors