25/04/22 - 10:27

Open BK 2022

Dit weekend was TSZ met een beperkt aantal zwemmers aanwezig op het Open Belgische Kampioenschap in Antwerpen.  Drie dagen na elkaar in het Wezenbergzwembad.


Lange dagen voor Nils, 3 halve dagen als official voor Sofie.  Dit wilde zeggen dat beiden op vrijdag verlof dienden op te nemen.  Gelukkig is de liefde voor de sport heel groot.


Op zaterdag- en zondagnamiddag werd de lange middagpauze ingevuld met jeugdwedstrijden.  Enkel wie geselecteerd werd kan deelnemen aan de 400m vrije slag en/of 200m wissel.  Voor TSZ was Emma-Louise geselecteerd voor de 200m wissel.  Het was voor haar de eerste, toch wel wat zenuwachtige, kennismaking met de Waalse zwemmertjes.  Maar geen probleem voor Emma-Louise.  Ze verbeterde haar tijd en mocht het podium op voor de bronzen medaille.


Aangezien Nils niet echt toewerkt naar dit Open BK waren de verwachtingen ook niet zo hoog.


Nore kon haar tijden niet verbeteren op de 100m, 200m en 400m vrije slag, maar heeft wel weer heel wat ervaring op dit niveau opgedaan.


Ook Kevin (100m vlinder, 50m en 100m rug en 100m vrije slag) had een lastig weekend.  Hij was toch nog steeds wat vermoeid van twee weken sportkamp geven en meedoen met de kinderen.


Fien zwom op zaterdag in de reeksen van de 50m vrije slag.


Yaron had het lastig bij de 400m wissel, maar op de 200m wissel haalde hij wel de finale.


Anke zwom de finale op de 100m schoolslag en behaalde een vierde plaats.  Ze startte niet in de finale van de 200m vrije slag en gaf forfait voor de finale van de 50m en 200m schoolslag.


De Belgische topzwemmers en - zwemsters waren aanwezig op deze kampioenschappen en hebben zich laten zien. Het publiek daarentegen was in heel kleine getale opgekomen, waardoor er heel weinig sfeer was.


Volgende week is TSZ weer bijna voltallig op de FIRST Meeting in Gent.  Tot dan!


 


Kalender
juni
juli
september
Sponsors