15/11/19 - 17:06

PK Dag 2 Aalst (met foto's nu ..)

FOTO'S


De 2de dag van de provinciale A-kampioenschappen (met het programma van de 1ste dag, want deze waren gewisseld aangezien 100m wissel moeilijk te zwemmen valt in een 50m-bad) vond vandaag plaats in Aalst.  


Het was een beetje een bouwwerf met kleedkamers in containers, maar uiteindelijk heeft de organiserende club getracht om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.


TSZ leverde vandaag 5 officials en 1 kamprechter, namelijk Hilde, Geert, Maarten,  Sepp, Ilse en Sofie.  Bedankt iedereen om extra in te vallen wegens te weinig officials.


Er kwamen ook 15 zwemmers aan de start.


De eerste wedstrijd was 50m vrije slag voor Amaryllis (verlost van wat metaal in haar mond), Esra, Nore, Maite, Silke, Marie en Merel.  Farah liet zien dat ze wel degelijk getraind had tijdens het weekje vakantie in Turkijke.


De tweede wedstrijd was 100m rug voor Nore, Silke, Marie, Emir, Gerben en Quinten.  Ook  Thibeau had geprobeerd om te trainen in Spanje, maar het water was maar 19 graden, dus toch wel wat te koud voor hem.


Na de pauze stond de 200m schoolslag op het programma voor Amaryllis, Maite, Esra, Indra, Farah en Thibeau.  Daarna de 50m vlinder voor Nore, Merel, Gerben (terug uit de verre Ardennen), Emir, Quinten en Robbe.


Na opnieuw een korte pauze (anders had de wedstrijd minder dan 2u geduurd in de voormiddag), was er de 4 x 100m vrije slag voor de dames, met een onuitgegeven team voor TSZ.  Door de afwezigheid van Fien en Lotte (ze waren Gerben gaan aflossen in de Ardennen) mocht Farah voor de eerste keer deelnemen met Team TSZ 1.  Ze mocht dan ook de spits afbijten in deze aflossing, gevold door Marie, Silke en Merel.  Het resultaat was een tweede plaats.


Na een lange medaille-uitreiking was het tijd om te eten.  Er was voor trainster Karlien (die vandaag al onze zwemmers moest begeleiden), afgevaardigde Hans en de officials een broodje voorzien door de organisatie.  Bedankt hiervoor.


Het inzwemmen begon om 13u15 voor iedereen.  Ook voor Selin, die haar eerste wedstrijd in een 50m-bad mocht zwemmen.  Ze vroeg zich af hoeveel baantjes ze in dit lange zwembad moest doen om aan 400m te komen.  Voor haar was het dus 400m vrije slag.  Jammer genoeg behaalde ze de 4de plaats.


Amaryllis, Farah, Maite, Nore, Esra, Marie, Silke, Thibeau, Gerben, Emir en Quinten kwamen aan de start van de 200m vrije slag. Sommige hadden bepaalde verwachtingen, die al dan niet werden ingelost.  Anderen toonden dan weer karakter wanneer er weer eens 2 TSZ-zwemmers naast elkaar lagen.


De 200m vlinder was er alleen voor Merel en Robbe.


Daarna was er de 200m wissel voor Nore (die was blij dat ze dit nog eens mocht zwemmen in een 50m-bad,aangezien het al van mei 2018 geleden was), Amaryllis, Maite, Thibeau, Gerben en Robbe.


De laatste wedstrijd van de dag voor TSZ was de 50m rug.  Farah, Esra, Indra (verlost van wat tandjes sinds vorige week), Marie, Silke, Emir en Quinten.


 


In het verslag van vandaag geen notities van besttijden of verbeterde tijden. Wel namen de TSZ-zwemmers een karrevracht aan medailles mee naar huis: 7 keer goud, 12 keer zilver en 12 keer brons.


 


Er was tussen de wedstrijden door ook een voorbeeld te zien van hoe we een yoghurtje zeker NIET moeten opeten.  


De zwemmers hebben ook geleerd dat ze in het zwembad van Aalst hun rugzakken best niet op de grond zetten.


En binnenkort kan de Sint bij de TSZ-zwemmers een smart game brengen, want de spelletjes die Sibe vandaag had meegebracht, vielen bij jong en oud in de smaak.


 


Nils had aan elk van zijn zwemmers een klein verslagje van de dag gevraagd, hoe ze zelf vonden dat ze het gedaan hadden, wat goed was en wat kon verbeterd worden.  Zo kon hij genieten van een lang weekend in de Ardennen.


 


Na 4 weekends met wedstrijden, is het de komende weken iets rustiger, al moet er natuurlijk nog altijd getraind worden.


Sofie & Hans


 


Sponsors