24/11/19 - 20:50

PK Lange Afstand & Dag 7 Prov. Crit. (Zottegem)

Het was maar een beperkte delegatie voor het provinciaal kampioenschap lange afstand.


Merel had omwille van een schouderblessure forfait moeten geven. De andere zwemmers van Karlien hadden een weekje geen wedstrijd.  Enkel Thibeau, Gerben, Maite en Nore kwamen aan de start van de 800m ( voor de jongens) en 1500m ( voor de meisjes).


Thibeau mocht direct in de eerste reeks starten. Hij heeft zijn wedstrijd rustig ( voor zo ver dat mogelijk is op een 800 m) en met een mooie techniek gezwommen. Maar door daar veel op te focussen, was zijn tijd net ietsje trager dan zijn inschrijftijd.


Daarna was het aan Gerben. Hij verbeterde zijn tijd met 8 seconden. Beide jongens behaalden een zilveren medaille.


Het was lang wachten tegen dat de meisjes mochten starten. Het programma was in laatste instantie nog aangepast, waardoor Nore en Maite naast elkaar zwommen, wat ideaal was voor Nils. Beiden hadden ze snel hun tempo gevonden en werkten hun wedstrijd af in een mooie tijd. Ze mochten samen op het podium. Maite behaalde de zilveren medaille, Nore werd eerste. Aangezien er bij TSZ nog nooit een 1500m gezwommen was door iemand van 11-12 jaar, werd er deze ochtend ook een clubrecord gezwommen.


 


Ook in de namiddag, op de 7de dag van het provinciaal criterium, was er maar een kleine delegatie TSZ-zwemmers in Zottegem.


Onze eendjes Irem en Charlotte kwamen aan de start voor 200m wissel.  Charlotte evenaarde haar tijd die ze op Memorial Anteunis gezwommen had. Toch een prestatie gezien de omstandigheden.  De opa van Charlotte is gisteren overleden. Onze innige deelneming aan Charlotte en haar familie en heel veel sterkte.  Irem mag zich provinciaal kampioen noemen. Ze verbeterde haar tijd opnieuw met maar liefst 5 seconden.


Voor Amaryllis stond 400m vrije slag op het programma. Ze had graag de limiet voor het VJK gezwommen, maar dan moest ze haar inschrijftijd met anderhalve minuut verbeteren. Daarin slaagde ze jammer genoeg niet, maar ze deed toch een dikke minuut van haar tijd.


Ook al waren ze maar met weinig, onze jonge zwemmers hebben hun toch weer laten zien op dit provinciaal criterium.  Dikke proficiat!


 


De volgende wedstrijden zijn pas eind december, dus tijd genoeg om goed te trainen en te studeren voor de examens. Veel succes, studenten!


 


Sofie & Hans


FOTO'S NAMIDDAG


FOTO'S VOORMIDDAG


Sponsors