14/10/19 - 18:58

Prov. A-Kampioenschap Dag 1 (STW) - Okt 2019

Op zondag 13 oktober stond voor de zwemmers van TSZ de eerste wedstrijd van het seizoen op de planning, de Provinciale A-kampioenschappen in Sint-Niklaas.


Aan de start vandaag: zwemmers en zwemsters met ambitie, sommigen met een klein hartje om te starten met een 100m vlinder of een 400m vrije slag.


Maar toch waren de meesten niet uitgeslapen, enkelen hadden zelfs te lang in bed gelegen.


Door de afwezigheid van Karlien (babyborrel van haar petekindje Vince) had Nils de "zware" taak om alle zwemmers te begeleiden. En het was een zware taak, want alle zwemmers aanduiden op de startlijst is geen sinecure.


Toch werden er al veel besttijden gezwommen, meestal met meerdere seconden.  Eén speciale vermelding voor Thibeau, die op de 400m vrije slag zijn tijd verbeterde met 19 seconden en zo ook zijn limiet voor het BJK 2020 behaalde.


Gouden medailles waren er vandaag voor Maite (2x), Thibeau (2x), Gerben (2x), Nore (2x), Fien (2x)


Zilveren medaille voor Maite, Nore, Gerben, Farah, Merel en aflossingsploeg TSZ 1 (Silke, Fien, Merel en Lotte)


Bronzen medaille voor Gerben, Maite, Lotte (2x), Fien, Marie, Quinten, Thibeau en Marie


 


 


Ten slotte ook de extra taken van een afgevaardigde:


Een vuilbak zoeken voor de bananenschil van Farah


De toiletdeur bewaken voor Fien


Hand voor de mond houden van een geeuwende Amaryllis


Silke wakker houden tijdens het studeren van geschiedenis


De geschiedenismap van Robbe bewaken die ergens was achtergebleven en die braaf door een zwemmer van First werd teruggebracht (met de vermelding dat het geschrift leesbaar was en de onderwerpen interessant waren).


Voila, de kop is er af voor het seizoen 2019-2020, een fantastische start met 10 Provinciale Kampioenen.  Op naar onze eigen wedstrijd volgende zondag, waar ook de eendjes de zwemmers van vandaag gezelschap zullen houden.


Hans en Sofie


FOTO'S


Sponsors