04/11/18 - 19:59

Prov. A Lange Afstand Eeklo- nov 2018

Voor deze wedstrijd werden de zwemmers van TSZ verwacht in het gloednieuwe zwembad van Eeklo. Het was hun eerste wedstrijd die ze daar organiseerden. 


Het ging er een beetje zenuwachtig aan toe, want de zwemmers werden langs de verkeerde ingang het zwembad ingestuurd. 


De supporters hebben daar niets van gemerkt, die zaten al vroeg op de tribune (toch die van TSZ).


De eerste wedstrijd was de 200m wissel voor Maite, Thibeau en Nore. Maite behaalde een tweede plaats en Nore een derde, met een verbetering van respectievelijk 20 en 15 seconden.  Thibeau haalde een zilveren medaille en deed 18 seconden van zijn tijd.  Ondanks het vroege uur, hebben ze allen goed gepresteerd.


De tweede wedstrijd was 800m vrije slag.  Gerben werd derde, met een verbetering van  42 seconden van zijn inschrijvingstijd. Hij behaalde ook een Haai.


Ook Emir behaalde een bronzen medaille. Hij deed maar liefst meer dan één minuut van zijn tijd.  Met deze tijd had hij net niet zijn A-tijd.


Quinten behaalde een tweede plaats en ook hij verbeterde zijn tijd met meer dan één minuut. 


Voor Robbe was er jammer genoeg geen medaille op de 1500m vrije slag. Hij deed wel 16 seconden van zijn tijd. 


Ook al was het vroeg vertrekken en lang wachten met die afstanden, toch hebben deze 4 jongens een puike prestatie neergezet.


 


In de namiddag was het aan de dames om aan te treden op de 800m vrije slag.  Marie behaalde een besttijd met een verbetering van haar inschrijvingstijd van 30 seconden, goed voor zilver bij 17-18 jarigen.


Daarna kwam Merel aan de beurt, zij verbeterde haar tijd met 17 seconden, goed voor een Provinciale titel en dus tezamen met Marie op het podium!  Als laatste kwam Robbe nog eens in actie, de frustratie van de voormiddag zwom hij weg, hij verbeterde zijn tijd met 23 seconden op de 400m wissel, goed voor de Provinciale titel!


Volgende week is het aan Merel om de TSZ-kleuren te verdedigen op het BK Open Klein Bad!


Sofie & Geert


 


FOTO'S


Sponsors