03/02/19 - 20:47

Provinciaal Criterium Dag 1

3 februari, de eerste dag van het vernieuwde provinciaal criterium in ons vertrouwde VITA-Scheldebad


Alle medewerkers waren stipt op tijd aanwezig.  Iedereen kende zijn taak en zelfs de zwemmers staken een handje toe bij het klaarzetten. Zo was alles tijdig wedstrijdklaar.  Er waren zelfs bestuursleden die al voor de wedstrijd de tijd hadden gevonden om een duvel te drinken.


Bedankt aan alle helpers!


Eén zwemstertje was een beetje te laat en één TSZ'er liep de hele namiddag met een op 3 plaatsen gescheurde short rond, zonder het zelf te weten (versleten of verluchting?).


Er waren 245 zwemmers ingeschreven, maar door ziekte waren er heel wat forfaits te noteren.  Ook bij ons had Maite moeten afmelden wegens ziekte. We hadden ook één zieke official, Ilse, maar ze had toch nog de moed gevonden om Chris met allerlei taken op te zadelen.  Veel beterschap aan beiden!


Omdat Nils op zijn snowboard stond (wegens verplichtingen voor school), stond Karlien er, net als vorige week, alleen voor.


Irem en Charlotte mochten als eerste het water in voor de 100m vrije slag.  Het was misschien door de "thuiswedstrijd" dat ze wat meer zenuwen hadden en jammer genoeg hun tijd niet konden verbeteren.


Emir had een lichte verbetering van zijn tijd op diezelfde afstand.


Daarna was het de beurt aan de jongste meisjes.  Amaryllis verbeterde haar inschrijvingstijd met 2 seconden en ook Esra, Lian en Farah deden dit.


Vervolgens mochten de zwemmers van Karlien het water in.  Eerst was er de 100m vlinderslag. Quinten zwom een aantal seconden sneller dan zijn inschrijvingstijd.  Robbe evenaarde zijn tijd bijna. Merel, Marie, Silke, Indra en Lotte verbeterden hun tijd, Fien deed dit net niet.  Bij de dames +17 jaar hadden we een volledig TSZ-podium.  De laatste wedstrijd voor de pauze was de 50m schoolslag voor Irem en Charlotte. Voor beiden was het de eerste keer op deze afstand en ze deden het goed.


 


Gerben, Thibeau en Nore vonden het lange wachten niet zo leuk, maar ook na de pauze was het eerst aan de oudere zwemmers voor de 200m rugslag.


Quinten kon zijn tijd niet verbeteren, Robbe deed er zo maar eventjes bijna 13 seconden af!  Indra zwom 7 seconden sneller dan haar inschrijvingstijd.  Bij de +17 jarigen, hadden we weer een volledig TSZ-podium, al was het in een andere volgorde dan bij de vlinderslag.


 


Uiteindelijk was het ook de beurt aan Thibeau en Gerben. Beiden zwommen een B-tijd op de 200m schoolslag.  Gerben spande de kroon met tijdsverbetering vandaag en deed 27 seconden van zijn inschrijvingstijd. Emir had jammer genoeg geen tijdsverbetering.


Bij de meisjes behaalden bijna alle TSZ-zwemsters een medaille op de 200m schoolslag.  Alleen Lian had de 'net-niet-medaille', maar ze zwom wel naar een heel mooie tijd.  Nore, Esra, Farah en Amaryllis zwommen allen een B-tijd.


 


De laatste wedstrijd van de dag was de aflossing.


Enkel de oudste meisjes van TSZ vormden een team.  Merel, Silke, Fien en Lotte zwommen in deze volgorde en wonnen met glans.  Een leuke wedstrijd om deze geslaagde dag af te sluiten.


 


 


Hieronder een kleine oplijsting van de medailles:


Gouden medailles : Irem (2x), Merel, Marie, Farah, aflossingsploeg.


Zilveren medaille: Marie, Silke, Quinten, Thibeau, Gerben, Esra.


Bronzen medailles: Esra, Farah, Merel, Quinten, Robbe (2x), Silke, Amaryllis, Nore.


 


 


Volgende weekend hebben de meeste zwemmers rust.  Maite, Nore, Thibeau en Gerben komen wel aan de start van het VJK en zullen er de blauw-witte kleuren van TSZ verdedigen.


 


Hans en Sofie


FOTO'S


Sponsors