18/10/21 - 13:50

Provinviaal Kampioenschap Dag 2

TSZ organiseerde Dag 2 van het Oost-Vlaamse Kampioenschap, een thuiswedstrijd dus in ons VITA-Scheldebad.


Er waren die dag toch een aantal zwemmers van TSZ met iets meer stress dan normaal, vooral omdat het in het eigen zwembad was.  Anke, nochtans een sterke en zeer ervaren zwemster, had er wat last van.  Misschien was het meer omdat ze voor het eerst onder de TSZ-vlag mocht aantreden.  Die taak heeft ze met verve volbracht.  Welkom in ons TSZ-team, Anke!


Fien en Lotte zwommen vandaag niet mee.  Marie was er wel, na haar forfait van zaterdag.


Robbe, Quinten, Nell, Charlotte, Farah, Kevin en Merel kwamen zich ook een beetje "ontspannen".


In Temse was er een gouden medaille voor: Farah (1), Anke (2), Gerben (1), Yaron (1), Sibe (1), Thibeau (1) Kevin (1) en Nore (5).  


Volgende zwemmers mochten een zilveren medaille meenemen naar huis: Maite (3), Gerben (3), Charlotte (1), Thibeau (2), Irem (1), Merel (1).


De bronzen medaille was voor: Amaryllis (1), Esra (1), Kevin (2), Irem (1), Sibe (1), Farah (1), Silke (1) en Thibeau (1).


Goud en een clubrecord er bovenop was er ook voor de aflossingsploeg, die voor deze keer bestond uit Kevin , Farah, Yaron en Anke.  Ze zwommen dit op de 4x50 vrije slag.


De eerste keer dat ze voor TSZ in het water dook, zwom Anke ook al meteen 2 individuele clubrecords, namelijk op 200m schoolslag en op 200m wissel.


Voor Robbe, Quinten, Marie, Emir en Nell was er jammer genoeg geen medaille.


De tweede aflossingsploeg 4x50 vrije slag met in volgorde van start Nore, Thibeau, Maite en Gerben kreeg een DIS achten hun naam.  Geen probleem, bij de eerstvolgende kans zwemmen ze zeker ook een clubrecord in hun leeftijdscategorie.  Al 2 jaar laten deze zwemmers immers zien hoe snel ze voor elkaar gaan.


 


Nog enkele TSZ-weetjes:


TSZ en schoolslag, een moeilijk combinatie of toch iets anders …? Er was een zwemmer die het presteert om er 3 seconden bij te doen op de 50m schoolslag (en het was een tijd van meer dan 2 jaar geleden) terwijl op de 3 andere slagen telkens op honderdsten na de inschrijvingstijd bijna werd verbeterd


Een zwemster die de 400m vrije slag gebruikt om in te zwemmen voor de aflossing


Een zwemster die haar wedstrijd beëindigt en dan van in het water heel sportief haar zwembril doorgeeft aan de zwemster van een andere club die klaarstaat, maar pech heeft en een kapotte zwembril heeft.  


 


Het seizoen 2021-2022 is goed begonnen voor TSZ.  Veel succes in de komende wedstrijden!


 


 


Sponsors