28/11/21 - 15:44

Relay Cup DAg 1 en PK Lange Afstand

 


 


 


De eerste dag van de Oost-Vlaamse Relay Cup vond plaats in het zwembad Olympos in Dendermonde.


Voor TSZ kwamen volgende zwemmers aan de start: Matisse, Emma-Louise, Sibe, Charlotte, Maite, Thibeau, Amaryllis, Gerben, Esra, Indra en Silke.  Fien en Jef gaven voor forfait voor deze wedstrijd.  


Nog eens eventjes vermelden dat wanneer je doorgeeft aan de trainer dat je wilt deelnemen, je ook ingeschreven wordt.  De inschrijvingsbevestiging verschijnt op onze website.  Er komt dus geen apart bericht van de sportsecretaris of de trainer.


 


Ook op deze wedstrijd werden heel wat besttijden verbeterd, zelfs tijden die pas vorige week op onze Vita Scheldecup werden gezwommen.  Matisse zwom 2 clubrecords bij 9-10 jarigen, namelijk op de 50m schoolslag en de 50m vrije slag.  Silke zwom voor het eerst onder de 34 seconden op de 50m rug.  Indra zat te glunderen na de wedstrijd, want na een wat moeilijkere periode lukt het voor haar ook weer om tijden te verbeteren.


TSZ behaalde 12 eerste plaatsen, 6 tweede plaatsen en 1 derde plaats.  Daarnaast was er nog de "net niet medaille" (=4de plaats) voor Amaryllis, Sibe en Esra.


 


Daarna was het voor Sibe, Charlotte, Maite, Thibeau en Gerben toch wel lang wachten voor er kon ingezwommen worden voor het Oost-Vlaamse Kampioenschap Lange Afstand.  Nore sloot hiervoor bij hen aan.


Voor Sibe en Charlotte was het de eerste keer dat zij 800m vrije slag zwommen.  Sibe zwom net onder de 12 minuten en werd Oost-Vlaams Kampioen bij de 11-12 jarige jongens.  Charlotte behaalde een tijd van 11.32.17.  Na aankomst zei ze met een rood aangezicht dat ze dit liever niet meer deed.  Hier word je sterk van, Charlotte!


Nore verbeterde haar tijd van deze zomer met 2 seconden en zwom naar 9.38.49.  Ze behaalde een 3de plaats bij de 13-14 jarige meisjes.


Voor Gerben en Thibeau stond de 1500m vrije slag op het programma.  Gerben werd Oost-Vlaams Kampioen, Thibeau behaalde de 2de plaats, allebei bij de 13-14 jarige jongens.  Thibeau zwom op deze afstand wel opnieuw een haai en behaalde zijn BJK-limiet.


Maite zwom de allerlaatste wedstrijd van deze dag.  Ook voor haar stond er 1500m op het programma.  Ze was echter het enige meisje, dus moest ze helemaal alleen zwemmen.  Ze trok het haar niet aan, zwom een nieuw clubrecord op de 1500m vrije slag alsook een haai en werd Oost-Vlaams Kampioen.


 


Wat kwamen we verder nog te weten:


Dat Silke de taak van afgevaardigde met verve heeft volbracht.


Dat Maite de meeste supporters van alle deelnemers had.


Dat Irem vandaag een leuk dagje Future Team in Wachtebeke had.


Dat onze voorzitter zijn leesbril vergeten was, waardoor hij, als official, de tijd niet goed kon aflezen van zijn chrono.  Hij kreeg een fluo oranje bril ter beschikking van de kamprechter, maar hij verkoos de zwarte leesbril van Hans.


Dat Vincent zich geamuseerd heeft, zowel bij de korte als de lange afstand.  Hij had wel eventjes een stressmomentje toen bleek dat er verder gezwommen werd dan 800m.


 


Nu even een paar weekendjes zonder wedstrijden, zodat de middelbare school-studenten zich kunnen voorbereiden op de examens.


Tot op onze Allerlaatste Kans op 30 december!


 


Sponsors