05/02/17 - 17:14

Sprintwedstrijd Aalst januari 2017

Op de laatste zondag van de maand januari, trok onze squadra richting de Ajuinenstad Aalst voor de sprintwedstrijd “Denderend Aalst”.  En als er te sprinten valt, komt TSZ boven.


Wanneer we voorgaande jaren bekijken, vonden we (m.u.v. Kevin) niet gauw iemand terug in een finale.  Echter de laatste tijd dienen de andere clubs toch rekening te houden met TSZ.  We zijn misschien niet de grootste club, maar hebben wel goeie zwemmers.  Niet minder dan 5 finale plaatsen werden behaald.


Merel behaalde de hoogste plaats.  Goud op de 50m VL met verbetering van haar ochtendtijd (en ook limiet BK).  Fien behaalde een tweede plaats op de 50m SS (met opnieuw verbetering van haar clubrecord).  Op de 200m SS strandde ze op 3 tiende van het clubrecord.  Lotte behaalde brons op de 50m SS en een zesde plaats op de 50m VS.  Yarn behaalde een 8e plaats op de 50m rug en kon op de 200m VS een 5-tal seconden van zijn tijd afpitsen .


Laura, Hanne en Femke behaalde wel geen finaleplaatsen, maar hun prestaties mogen zeker niet naar de achtergrond worden geschoven.  Laura en Hanne konden op de korte afstanden hun tijden serieus aanscherpen (Laura zwom de limiettijd voor BJK op 50m VS).  Ook de 200m VS van deze twee dames mocht gezien worden.  Beide deden een tiental seconden van hun tijd.


Femke kon wegens voetblessure niet uitblinken op de 200m VS (belemmering bij het afduwen), maar kon op de korte afstanden (50m VL en VS) haar tijden aanscherpen.


De zwemmers kunnen nu toewerken naar VJK en VK .  Hopelijk kunnen ze hun positieve evolutie doorzetten.  De concurrentie zal iets groter zijn, maar door geloof in eigen kunnen geraak je al een stap verder.


Tot binnenkort,


Steven


ALLE FOTO'S


Sponsors