12/05/19 - 17:08

Tielt 200m - zaterdag 11 mei

FOTO'S ZONDAG 


FOTO'S ZATERDAG


Het was een kleine delegatie van TSZ-zwemmers die de verplaatsing naar Tielt gemaakt had.  Het waren immers alleen de 9- tot en met 12-jarigen die aan de start kwamen op zaterdag.


 


Maite mocht direct voor de eerste wedstrijd van de namiddag het zwembad in.  Ze zwom de 200 m vlinder en verbaasde iedereen.  In mooi, gelijkmatig tempo werkte ze haar wedstrijd af.  Ze behaalde dan ook de eerste plaats in 3.14.93.


Daarna was het de beurt aan Nore voor 200 m rug.  Ze deelde haar wedstrijd goed in en behaalde de zilveren medaille op slechts 3 honderdsten van de eerste plaats.  De trainer zag echter hier en daar nog wat puntjes die konden verbeterd worden, dus daar wordt de volgende training aan gewerkt.


Charlotte en Irem waren de volgende die de startblokken op mochten.  Ook al zwommen ze niet in dezelfde reeks, ze zwommen zo goed als dezelfde tijd op de 200 m vrije slag.  Charlotte werd 4de bij de 10-jarigen, Irem behaalde de eerste plaats bij de 9-jarigen.  Naast de gouden medaille mocht Irem ook een koffer met de afbeelding van Minnie Mouse mee naar Temse nemen.


Hopelijk was Maite al wat gerecupereerd van haar mooie prestatie op de 200 m vlinder, want ze mocht alweer het zwembad in voor 200 m wisselslag.  Ze verbeterde haar inschrijftijd met meer dan een seconde en behaalde de 7de plaats.


Daarna was het eindelijk de beurt aan de jongens op de 200 m wissel.  Thibeau kon zijn tijd niet verbeteren, hij deed er een seconde bij.  Ook hier zag Nils nog verschillende puntjes waar verbetering mogelijk is.  Werk aan de winkel, Thibeau!


Gerben had de snelste inschrijvingstijd van alle jongens en hij maakte zijn 'favorietenrol' waar.  Hij verbeterde zijn tijd met 4 seconden en behaalde met 2 honderdsten voorsprong de 1ste plaats.  Hij was heel tevreden want hij was al 2 keer 2de geweest met 2 honderdsten verschil.


Na de pauze was het nog even wachten op de 200 m vrije slag.  Nore kwam aan de start in de laatste reeks van de meisje en ze maakten het allemaal wel heel spannend.  Uiteindelijk tikten er 3 meisjes, waaronder Nore, aan in dezelfde tijd, zodat ze met 3 op het hoogste schavotje stonden.  En Nore behaalde eindelijk de haai die ze al zo lang wilde...


Thibeau verbeterde zijn inschrijftijd met 20 seconden.


Ook Gerben maakte er voor de laatste wedstrijd van de dag een spannende strijd van.  Hij lag heel lang op de 3de, dan weer op de 4de plaats.  Maar uiteindelijk werd hij 2de met ook weer een mooie tijdsverbetering.


Nils zegt dat hij veel meer zenuwen heeft als zijn zwemmers moeten zwemmen dan dat hij had toen hij zelf zwom.  En zeker als ze het zo spannend maken zoals Nore en Gerben deden in hun laatste wedstrijd van de dag!


Nore had, samen met 2 andere meisjes, nog de meeste FINA-punten bij de 11- en 12-jarigen en mocht ook een koffer in ontvangst nemen.


 


Veel succes aan de zwemmers op zondag in Tielt!


 


Sofie


Sponsors