02/03/17 - 10:26

TSZ gaat SwimAnalytics

Deze week zijn we met 6 zwemmers van onze competitieploeg naar Antwerpen getrokken voor een SwimAnalytics sessie.


SwimAnalytics is het beeldopname en analysecentrum in het topsporttrainingsbad van het Olympisch Wezenbergzwembad in Antwerpen. 


De opnames gebeurden met behulp van 10 high speed camera's, waardoor beeldopnames vanuit verschillende camerastandpunten mogelijk waren waarna de analyses volgden van een expert. 


 


We zijn naar huis teruggekeerd met aandachtspunten en werkpunten waar onze trainers nu verder kunnen op werken (niet schrikken dus als je weer eens meer een snorkel ziet of iemand een tennisbal onder zijn kin heeft bij de vlinderslag).  Ikzelf heb o.a. gehoord dat bij bepaalde zwemmers er meer moet gerold worden bij de rugslag, er meer moet gekickt worden (adem inhalen Yarn want je mag de 10m lijn halen tegen de zomer -:) ), er ergens een extra kick moet gegeven worden bij vlinder.  Voor mij niet altijd zo duidelijk maar Gert heeft alles wel goed begrepen en genoteerd. Kortom, een leerrijke sessie met bevestiging dat onze techniek niet zo slecht zit maar toch ook veel nuttige punten waar we nu verder kunnen op werken.


 


Jullie zullen merken op de foto’s dat we daar ook nog een bekende zwemmer tegen het lijf (letterlijk) gelopen hebben. 


 


Verslaggever van dienst


Geert


Sponsors