25/11/18 - 21:43

VITA Schelde Cup 2018

Zondag stonden zwemmers en medewerkers paraat om het beste van zichzelf te geven tijdens de eerste editie van de VITA-Schelde-cup, onze eerste wedstrijd in het nieuwe VITA scheldebad. Mede door een generale repetitie tijdens onze PACO en een minutieuze voorbereiding stond iedereen goed voorbereid klaar om hier een echt zwemfeest van te maken. Een inkomhal met een pop-up store van TYR bracht de bezoekers onmiddellijk in de stemming.
Na een gezamenlijke inspanning van de medewerkers stond alles in een mum van tijd klaar om het startschot te geven van wedstrijd 1, de 100m Wisselslag voor 9-10 jarigen.
Meteen een succes van formaat, want zowel Thibeau (zilver), Nore(zilver) als Maite(goud) hadden al onmiddellijk de eerste medailles en een schitterende beker in handen.
Voor de categorie 11 jaar en ouder, waren er geen medailles of bekers per nummer, maar wel een uitslag op de meerkamp (gebaseerd op hun 3 beste resultaten (FINA punten)). Uitstekend presteren op 1 nummer was hierdoor niet voldoende, de zwemmer moest consistent uitblinken op 3 verschillende nummers om aanspraak te maken op een leuke geldprijs. Altijd een extra motivatie om het beste van zichzelf te geven.
Bij de welverdiende pauze hadden we al enkele heel scherpe tijden gezien van onze TSZ zwemmers, zo scherpte Fien haar clubrecord op de 50m VS nog wat aan.
Nadat iedereen de dorstige kelen had gesmeerd hoopten we op een voortzetting van het succes dat we kenden voor de korte onderbreking.
Opnieuw mochten de 9-10 jarigen de spits afbijten. Thibeau knalde in een schitterende besttijd naar de zilveren medaille, en zowel Nore als Maite zwommen in een bloedstollende 50m vrije slag een tijd die ver beneden het 10 jaar oude clubrecord lag! Uiteindelijk was het Maite die de hoogste trede van het podium mocht beklimmen met Nore aan haar zijde.  Maar nog was de kelk niet geledigd, de ene besttijd volgde de andere op, Lotte haalde haar A-tijd op de 100m Vrije Slag, Quinten dook hierbij onder de magische minuut, Farah knalde naar een A-tijd op dezelfde afstand en kwam wel heel dicht in de buurt van het clubrecord op de 50m Schoolslag, terwijl Fien haar clubrecord ook op deze afstand nog wat bijstelde. In totaal sneuvelden maar liefst 4 clubrecords! Maite (50m VS), Lotte (50m SS) en Fien (50m VS en  50m SS).
Na heel wat rekenwerk was het uiteindelijk tijd voor de grote prijsuitreiking! Doordat niet iedereen aantreedt op dezelfde nummers is het heel moeilijk inschatten waar je gaat belanden, maar uiteindelijk mochten Gerben, Quinten, Nils, Farah, Lotte, Fien, Merel en Sharon allemaal het podium beklimmen om hun prijs te ontvangen!  Het zou spijtig zijn als we hier stoppen … ook de andere zwemmers hebben hun uiterste best gedaan, allemaal (Robbe, Silke, Esra, Indra, Amaryllis, Marie, Lian, Emir) hebben ze een of meerdere besttijden gezwommen.  Een speciale vermelding hier toch voor Lian die na een omzwerving bij GBZ de voorbije jaren terug haar eerste wedstrijd voor TSZ zwom …met mooie resultaten. Welcome back Lian!
 
We denken dat dit een wedstrijd was waar we als TSZ-ers heel fier op mogen zijn. Bedankt aan alle zwemmers en medewerkers om hier zo’n succes van te maken! En proficiat aan Karlien en Nils om onze zwemmers op dit niveau te brengen!
 
Jullie verslaggever


FOTO'S


Sponsors