10/02/19 - 11:26

VJK 2019 Dag 1

Eerste dag van het VJK in Antwerpen.


Vorig jaar was Gerben de enige zwemmer.  Nu waren ze met 4.  Kevin was in de voormiddag mee als trainer.  Bedankt alvast om de groep van Nils 2 weken te trainen.  Volgens de zwemmers was ook uw aanpak zeer geslaagd.


 


Thibeau, 400m vrije slag, was de eerste zwemmer.  Hij deed 9 seconden van zijn inschrijftijd en behaalde zo de BJK-limiet.  Gerben kon zijn inschrijftijd op dezelfde afstand niet verbeteren.  Beiden hadden de wedstrijd wel goed ingedeeld, maar geen medaille.  Thibeau werd 18de bij de 11-jarigen, Gerben 20ste bij de 12-jarigen.


Nils was net op tijd terug uit de sneeuw om Maite aan te moedigen bij de 100m schoolslag.  Voor haar geen verbetering van haar inschrijftijd.  De gevolgen van haar ziekte van vorige week? Of toch wat last van stress zoals ze zelf beweerde?  Ze behaalde de 11de plaats.


 


Na de middagpauze was er voor Gerben de 100m vrije slag.  Hij benaderde zijn inschrijftijd en werd 17de.


Dan was het de beurt aan Nore voor de 200m vrije slag.  Ondanks dat ze gisteren nog koorts had, deed ze 7 seconden van haar tijd en behaalde ze de 8ste plaats.


Vervolgens was er de 200m wissel voor Gerben en Thibeau. Thibeau wilde 1 seconde beter doen dan zijn inschrijftijd om zo zijn limiet voor de Belgische Jeugdkampioenschappen te behalen, maar slaagde hier jammer genoeg net niet in.  Hij werd 20ste.  Gerben verbeterde zijn tijd wel met 2 seconden en behaalde de BJK-limiet wel.  Met zijn tijd werd hij 9de.


De 100m vlinderslag was voor Maite en Nore.  Maite zwom alle microben en stress weg.  Ze evenaarde haar tijd die ze 2 weken geleden in Aalst gezwommen had.  Ze behaalde jammer genoeg de 4de plaats na een mooie wedstrijd.  Bij Nore ging het wat moeizamer en ze werd 8ste.


Deze morgen was hij de eerste zwemmer, nu was hij de laatste zwemmer van TSZ die aan de start kwam.  Thibeau zwom de 100m rugslag.  Wat vermoeid van de lange dag, kon hij hier zijn tijd niet verbeteren en werd 21ste.


 


Geen medailles en maar één keer enkele traantjes gezien, maar de sfeer onder de zwemmers, trainer en afgevaardigde (en ook onder de supporters op de tribune) was meer dan goed.


Op naar de 2de dag van deze Vlaamse Jeugdkampioenschappen.


 


Hans en Sofie


 


Sponsors