11/02/19 - 08:20

VJK 2019 Dag 2

Tweede dag van het VJK in Antwerpen.


Weer eens vroeg opgestaan, om tegen 7u onze bedjes op te maken naast het instructiebad.  Gerben en Nore zwommen om 7u30 in, Thibeau en Maite mochten uitslapen.


Gerben mocht eerst beginnen met 200m rug.  Hij verbeterde zijn klein bad-tijd met 6 seconden.  Al goed wakker dus.


Voor Nore was er de 400m vrije slag.  Dit was volgens Nils haar kans op een medaille, maar na 25m zagen we al dat ze door ziekte de voorbije dagen te zwak was.  Ze kwam niet in het stuk voor, met een uitgeput lichaam en traantjes tot gevolg.  Forfait in de namiddag was zo goed al zeker voor Nore.


Thibeau was op tijd aangekomen om de 100m schoolslag te zwemmen.  Met zijn focus iets te veel op de BJK-limiet gericht, deed hij 2 seconden bij zijn tijd in groot bad.  Teleurgesteld ging hij uitzwemmen, strijdvaardig keerde hij terug.


Nog voor de middagpauze was Maite ook aanwezig.  Ze zwom samen in met Nore, die koste wat kost de 100m vrije slag wou zwemmen.  Samen in dezelfde reeks zwommen ze beiden naar een A-tijd in groot bad.  Beiden deden 1 seconde van hun groot bad-tijd af. 


Thibeau voelde zich blijkbaar al veel beter en deed maar liefst 17 seconden van zijn inschrijftijd op de 200m vrije slag.  Zaten de vele strips van FC De Kampioenen die de zwemmers vandaag meehadden er voor iets tussen? Dan was er voor Gerben de 200m vrije slag.  Hij evenaarde zijn inschrijftijd.  


Maite was na haar eerste goede wedstrijd klaar om te proberen een podiumplaats te behalen op de 200m wissel.  Naargelang de reeksen vorderden, kwamen hier toch wat zenuwen bij Nils en de supporters boven.  Maite deed bijna 16 seconden van haar groot bad-tijd.  Daarmee behaalde ze een A-tijd, de BJK-limiet en het belangrijkste vandaag, de 2de plaats!   Nils dacht even dat zijn nieuwe vriendin naast hem stond, zo een hele dikke knuffel van blijdschap kreeg Hans.  Iedereen terecht blij.  Dikke proficiat, Maite!!


Gerben was de laatste TSZ-zwemmer van de dag .  Hij startte in de laatste reeks van de 100m vlinderslag.  Hij evenaarde zijn inschrijftijd.  Het moet wel gezegd dat in elke wedstrijd waarinGerben start, veel snelle jongens zitten.  Hopelijk komt de dag dat hij ze kan kloppen er snel aan...


Normaal zou Nore nog de 100m rugslag zwemmen, maar voor deze wedstrijd gaf ze forfait.


 


Uitslag van vandaag:


Maite: 2de op 200m wissel - 6de op 100m vrije slag.


Thibeau: 19de op 100m schoolslag - 17de op 200m vrije slag.


Nore: 14de op 400m vrije slag - 14de op 100m vrije slag.


Gerben: 11de op 200m rug - 6de op 100m vlinderslag - 12de op 200m vrije slag.


 


Het waren 2 lange dagen, maar de TSZ-zwemmers hebben met veel plezier deelgenomen aan dit kampioenshap, waar ze al een hele tijd naar uitgekeken hadden.


 


Hans en Sofie


 


FOTO'S


Sponsors