10/11/21 - 18:01

VJK Klein Bad - Dag 2 (met foto's)

FOTO'S


Opnieuw waren we in het zwembad van Kortrijk, voor de 2de dag van de Vlaamse Jeugdkampioenschappen Korte Baan.


Supporters en zwemmers waren vroeg op post.  Op die manier kon iedereen een plaatsje bemachtigen in het zwembad.  Dat leek ons de makkelijkste/beste/warmste oplossing.  Het was niet zo aangewezen om tussen de wedstrijden en het aankleden, steeds buiten te gaan (ongeveer 100m verder), de straat over te steken en dan een hele drukke ‘rustruimte’ op te zoeken.  De clubs die het vroegste aanwezig waren, hadden dus groot gelijk.


Hierbij een overzicht van de wedstrijden in volgorde van het programma:


200m vrije slag jongens: Thibeau zwom een besttijd. Gerben was de eerste 50m goed mee, maar daarna wogen zijn benen ongeveer 100kg en was het moeilijk om de anderen in zijn reeks nog te volgen.


200m vrije slag meisjes: Maite verbeterde haar tijd en behaalde een 5de plaats.  Nore zwom zo goed als haar besttijd en werd 2de.


100m rugslag jongens: Thibeau verbeterde zijn tijd en werd 7de.  Gerben zwom zijn zware benen van de wedstrijd ervoor weg en evenaarde zijn persoonlijk record.


100m schoolslag meisjes: Maite deed 2 seconden van haar tijd en behaalde opnieuw een 5de plaats.


100m vlinder meisjes: Nore evenaarde haar tijd, maar er is nog werk aan de winkel bij deze zwemstijl.


Tijdens de lange middagpauze was het een gezellig samenzijn met de trainer Vincent, in de lounge.  Er werden vooral spelletjes tegen elkaar op de GSM gespeeld, terwijl Nore naar de aflevering “K2 zoekt K3” van de vorige avond keek.  Natuurlijk hoorde daar een hapje (pasta) en een drankje bij!


De wedstrijden van de namiddag:


100m vlinder meisjes: Maite zwom opnieuw een besttijd en opnieuw behaalde ze een 5de plaats.


100m schoolslag jongens: Thibeau verbeterde zijn tijd met ongeveer anderhalve seconde.


100 vlinder jongens: Gerben deed bijna 9 seconden van zijn inschrijftijd en evenaarde daarmee zo goed als zijn besttijd.


100m rugslag meisjes: ook Nore zwom nog eens een persoonlijk record en zwom zo naar de 3de plaats op dit nummer.


50m schoolslag meisjes: Nore verbeterde haar tijd met 6 seconden en werd zo 2de op deze afstand.


50m schoolslag jongens: Gerben volgde even later het voorbeeld van Nore en deed 5 seconden van zijn inschrijftijd.


50m vlinder jongens: Thibeau zwom 1 seconde sneller dan zijn besttijd.


50m rugslag meisjes: Maite deed 3 seconden van haar tijd en zwom naar een 2de plaats.


 


Jammer genoeg waren er geen medailles voor al deze prachtige prestaties.  Elke zwemmer/zwemster zwom 1 keer 200m, 2 keer 100m en 1 keer 50m naar keuze in de 4 verschillende slagen.


Na de optelling van de FINA-punten had tot grote verbazing van iedereen van ons alleen Nore een finaleplaats kunnen bemachtigen.  Zowel Maite als Gerben en Thibeau hadden nochtans ook super gepresteerd.  Nogmaals een bewijs in wat voor een sterke generatie zwemmers onze eigen TSZ-zwemmers zitten, zowel geboortejaar 2008 als geboortejaar 2007.


 


Nore was als 6de geplaatst voor de finale 200m wissel.  Ze verbeterde haar tijd van 2 weken geleden met anderhalve seconde en behaalde op die manier een 5de plaats.


 


Bedankt Kitty, Lindsay, Evy en Engin om te supporteren.


Bedankt Vincent, om onze zwemmers heel goed te begeleiden.


Bedankt Maarten en Sofie om op zondag de hele dag official te zijn. 


Bedankt Hans om het hele weekend er als afgevaardigde voor te zorgen dat de zwemmers overal op tijd waren.


 


Tot slot:


Tijdens de wedstrijden door heeft Thibeau eens geprobeerd hoe het voelt om op “grote voet” te leven.


Sibe heeft op zondag 2 zwembroeken bijna versleten door van 9u ’s morgens tot 18u ’s avonds Lago Kortrijk te verkennen (om veel glijbanen/wildwaterbanen te doen, moeten er ook veel trappen getrotseerd worden).  Het was dus ook een superdag voor hem.


Na de fantastische zwemprestaties zijn ook Maite, Nore en Thibeau daar op verkenning geweest.  En aangezien uitzwemmen opnieuw niet toegelaten was in het andere gedeelte van het sportbad, was het buitenzwembad van het subtropische gedeelte daar uitermate geschikt voor vandaag.


 


Aan iedereen die volgende week deelneemt aan het Open BK Korte baan, veel succes!  Voor alle andere: tot op de Vita Schelde Cup!


 


 


 


Sponsors