07/11/21 - 11:53

VJK Klein Bad - Dag I (met foto's)

FOTO'S


Voor het eerst vonden de Vlaamse Jeugdkampioenschappen korte baan plaats.  Er was wegens de gekende COVID-redenen een jaartje uitstel.  Maar uitstel is dus geen afstelā€¦ De plaats van afspraak was het nieuwe/mooie zwembad in Kortrijk.


Elke zwemmer van 11 en 12 jaar was verplicht om de 4 slagen te zwemmen.  Er was 1 keer 200m, 1 keer 100m en 2 keer 50m.


Na optelling van de FINA-punten was er voor de 8 beste zwemmers per leeftijdsjaar een finale van 100m wissel.


Er kwamen vandaag maar 2 zwemmers van TSZ aan de startblokken, namelijk Irem en Sibe.


De eerste wedstrijd voor Sibe was de 200m vrije slag.  Hij begon goed en zwom meteen al een A-tijd.  Een beetje later volgde Irem zijn voorbeeld en verbeterde haar tijd met 36 seconden.


De volgende wedstrijd voor beiden was de 50m schoolslag.  Ook hier zwom Irem een A-tijd.  Sibe verbeterde deze keer zijn tijd niet.


Na een lange middagpauze (wedstrijden waren in de voormiddag om 11u40 afgelopen en in de namiddag gingen ze maar om 14u45 van start), kwam Sibe aan de start voor 100m rugslag. Hij verbeterde zijn tijd met 3 tienden van een seconde.


Irem zwom weer een heel soepele 100m vlinderslag en deed 2 seconden van haar tijd op deze afstand.


Sibe zwom voor het eerst een 50m vlinderslag.  Hij deed dat goed.


Irem haalde nog een A-tijd op de 50m rugslag.


Na optelling van de FINA-punten stond Irem op de 5de plaats bij de 11-jarige meisjes. Ze mocht dus nog een 100m wissel zwemmen als finale.


Een zenuwachtige papa zag haar dikverdiend naar een podiumplaats zwemmen.  Irem behaalde de 3de plaats en kreeg naast een mooie medaille nog een Speedo plank/poolboy cadeau.


Voor Sibe was er geen finaleplaats.


Zwemmen in een 50m-bad dat op 25m gezet was en toch niet mogen uitzwemmen.  Een ticketje voor het subtropisch gedeelte van dit LAGO-zwembad was snel gekocht en  onze zwemmers gingen uitzwemmen in het golfslagbad.


Na de finales en de medaille-uitreiking zijn Irem en Sibe de glijbanen gaan uitproberen.  Dat hadden ze welverdiend na een lange wedstrijddag.


Onze trainer Vincent was al veel beter te been, zijn poezelige voetje zag er al bijna weer normaal uit.  Hij kon tevreden huiswaarts keren.


Morgen de tweede dag van deze Vlaamse Jeugdkampioenschappen.  Dan zullen Gerben, Thibeau, Maite en Nore de blauw-witte TSZ-kleuren vertegenwoordigen.


 


Sponsors