09/02/20 - 18:29

Vlaamse Jeugd Kampioenschappen dag 1

FOTO'S


Het VJK: een dag waar jong en oud al een tijdje heel hard naar uitkeken.  Hier hadden de zwemmers voor getraind en hun zinnen op gezet.  Nils had geprobeerd om hen met specifieke trainingen hiervoor klaar te stomen. En zo kwam er tijdens de zware trainingen soms eens een traantje tevoorschijn.  Eén zwemster had vandaag geen wedstrijd (Charlotte) en één zwemster mocht uitslapen (Nore).


Thibeau was als eerste zwemmer aanwezig.  Een beetje later was het de beurt aan Gerben, met hulp van papa Benny om zijn bedje op  de juiste plaats te krijgen.  Maite was er ondertussen ook al bijgekomen.  Haar bedje was door papa Maarten vroeg in de ochtend al mooi gespreid.


 


De eerste wedstrijd voor TSZ was de 400m vrije slag voor Thibeau.  Hij deed meer dan 18 seconden van zijn inschrijftijd, mede dankzij zijn goede start.  Hij eindigde op een 24ste plaats.


Vervolgens was het aan Maite voor de 100m schoolslag.  Ze deed 4 seconden van haar tijd en behaalde een 15de plaats.


Net op de middag kreeg Gerben 100m vlinder voorgeschoteld.  Hij deed 2 seconden van zijn tijd en werd zo 13de bij de 13-jarigen.


 


Voor de middagpauze kwam Nore erbij.


 


Na het "middagmaal" mocht Gerben aantreden voor 200m vrije slag.  Hij zwom in baan 1, zonder zicht op de tegenstand, maar deed wel 10 seconden van zijn tijd.  Hij behaalde zo een schitterende 5de plaats.


Ook voor Maite en Nore stond er 200m vrije slag op het programma.  


Maite zwom in de voorlaatste reeks, verbeterde haar tijd met 5 seconden en werd mooi 7de, zeker als we zien dat in de laatste 2 reeksen van dit wedstrijdnummer 8 meisjes van 2008 aantreden die deel uit maken van het Future Team.


Nore zwom in de laatste reeks en in baan 1.  Een baan die Gerben daarvoor had vrijgemaakt.  Bijna 11 seconden deed ze van haar tijd in een spannende wedstrijd.  Ze behaalde een zilveren medaille.  Trainer en zwemster dik tevreden, met een knuffel voor de trainer als gevolg (al zegt Nore dat ze geen knuffel gegeven heeft).


Thibeau was de eerste, maar ook de laatste TSZ-zwemmer van de dag die aan de start kwam.  Hij had zich voorgenomen om niet onder te doen in de tijdsverbetering.  Op de 100m rug verbeterde hij zijn tijd met 3 seconden en behaalde zo een 17de plaats.  Hij was vooral heel tevreden toen hem verteld werd dat hij als eerst aan het keerpunt was in zijn reeks.


 


Op naar de laatste dag van het VJK, met hopelijk wat minder zenuwen voor de trainer, ook al was hij best wel kalm en koel gebleven.


 


Hans en Sofie


Sponsors