09/02/20 - 21:39

Vlaamse Jeugd Kampioenschappen dag 2

Bedjes, zeteltjes en spandoek stonden al klaar nog voor de eerste zwemmers binnenkwamen.  Dit vooral met dank aan Sibe, klaarzetter en opruimer van dienst.  


Vroeg opstaan en na een relatief korte rit op de bedjes gaan liggen: het leven van een zwemmer?


 


Na het inzwemmen was het snel aan Gerben voor de 200m wisselslag.  Hij startte in reeks 2, deed 7 seconden van zijn tijd en eindigde op een schitterende 4de plaats.


Voor Thibeau was er 200m ruglag.  Hij deed maar liefst bijna 14 seconden zijn inschrijftijd en behaalde een 13de plaats.


Vervolgens stond er de 400m vrije slag op het programma voor de meisjes.  Maite deed bijna 12 seconden van haar tijd en eindigde op een mooie 7de plaats.  De tijd die Maite gewommen had, was vorig jaar de winnende tijd bij de 12 jarigen.  Nore werd 3de na een tijdsverbetering van bijna 9 seconden.


 


De eerste wedstrijd na de middag was 100m vrije slag voor Nore.  Opnieuw een tijdsverbetering van 3 seconden en ze eindigde op de 2de plaatst na een spannende race.  Ook hier gingen ze veel onder de winnende tijd van 2019.


Thibeau deed niet onder op de 200m vrije slag en was 7 seconden sneller dan zijn vorige tijd.  Hij behaalde een 37ste plaats.


Dan was het eindelijk aan Charlotte.  Tijdens de middagpauze was zij ons komen vergezellen en dat hebben we geweten.  Ze beweerde niet onder de indruk te zijn van de accomodatie, vond het zwemwater wel proper, maar het smaakte volgens haar naar het water van SPA!


Charlotte betwiste de 200m wisselslag.  Ze startte goed en snel.  Te snel blijkbaar, want er was een valse start voor haar.  Het afroepen van de uitsluitingen hadden we niet gehoord, maar wel ontdekt op de uitslag die omhoog hing.  Nils was zo blij dat ook zij een besttijd had gezwommen.  


Ook Maite zwom een hele goede 200m wisselslag.  Ze verbeterde haar tijd met 7 seconden en eindigde op een hele verdienstelijke 5de plaats.


Voor Nore was er op de 100m rugslag geen medaille weggelegd.  Ze deed wel 4 seconden van haar tijd en behaalde een 7de plaats.


Gerben snelde als laatste TSZ-zwemmer op de Vlaamse Jeugdkampioenschappen nog naar een 7de plaats op de 100m vrije slag, met een tijdsverbetering van 2 seconden.


Na de wedstrijd, bij het opruimen, bleek dat Gerben heel graag lege flesjes verzamelt.


 


Afsluiten doen we met de woorden van Nils: 17 wedstrijden, 16 besttijden en dat dikwijls met een heel aantal seconden.  Eigenlijk waren er 17 besttijden, mocht Charlotte niet uitgesloten zijn.  Er waren ook 2 zilveren en een bronzen medaille.


Een geslaagd weekend voor trainer, zwemmers en supporters!  Bedankt iedereen!


 


Veel succes aan de zwemmers op het Vlaams Kampioenschap binnen 2 weken!


 


Hans en Sofie


Sponsors