25/04/10 - 00:00

ZOLA 2010

We mogen terugblikken op een druk maar vooral zonnig weekend.


Op 23, 24 en 25 april vond de 19e Antwerp International Youth Swimming Cup plaats.


Karlien Hofman mocht als enige TSZ zwemmer op vrijdag aantreden.  Ze zwom haar favoriete nummer(800m vrije slag) en ze slaagde er meteen in om als eerste aan te tikken.  Hiermee was de toon gezet voor de rest van een geslaagd weekend want TSZ liet prachtige resultaten optekenen.


 


Uitschieters waren ongetwijfeld alweer Nils Van Audekerke en Natalie Vinck.  Ze slaagden er allebei in om het weekend af te sluiten als meest complete zwemmer in hun categorie en ze zetten allebei de beste prestatie van hun leeftijdscategorie neer.


 


Opmerkelijk waren zeker de 1.02.74" en 2.12.53" die Nils zwom op respectievelijk 100m en 200m rugslag en de 29.35" (50m vrije slag) en 1.10.94" (100m vlinderslag) van Natalie.  Natalie was op elke wedstrijd die ze dit weekend zwom bovendien eerste in haar categorie en behaalde met 31.43" op de 50m vlinderslag ook nog eens een provinciaal record.


 


Naast deze knappe prestaties mogen we natuurlijk niet de mooie resultaten van de andere zwemmers vergeten.  Naast Nils en Natalie behaalden ook Karlien Hofman,Marit Hofman,Kjenta De Vos en Gertjan Ketels één of meerdere finales.  Podiumplaatsen in deze finales waren weggelegd voor Nils en Marit. Nils veroverde twee keer goud en één keer zilver en Marit eindigde twee keer als derde in haar finales.


 


Zeker het vermelden waard zijn sommige besttijden die dit voorbije weekend werden gezwommen.  Zo kon Gertjan Ketels aftikken na 1.00.54" op 100m vrije slag en kon Melanie Cools na een minder geslaagde 200m vrije slag wel nog tevreden terugblikken op haar 50m vrije slag die ze aflegde in 31.59".  Ook Keano De Vos was alweer in topvorm, hij verbeterde elke keer zijn besttijd en behaalde hiermee twee keer een gouden en één keer een zilveren medaille in zijn categorie.  Zeker de 33.93" op 50m vlinderslag en de 1.16.60" op 100m vlinderslag toverden een brede lach op zijn gezicht.  Tim De Keyser was op zondag een beetje ongeduldig en nam twee keer een te vroege start.  Gelukkig kon hij zaterdag wel zijn zenuwen de baas en behaalde hij een A-tijd op de 100m vrije slag.


 


Zwemmers, trainers en ouders waren in hun nopjes.  De zwemmers blijven progressie maken en de mooie resultaten zijn dan ook een leuke beloning!
Sponsors