01/05/17 - 17:04

ZOLA 2017

Eind april trok onze competitieploeg naar de internationale Jeugdwedstrijd van ZOLA te Antwerpen, Wezenberg.  Engelse en voornamelijk Nederlandse zwemclubs zijn van de partij (er deden weinig Belgische clubs mee).  De wedstrijd duurt 3 dagen en start op vrijdagavond vanaf 18.30u.  Geen sinecure om er te geraken met de gekende Antwerpse files aan de Kennedytunnel.  Toch waren onze zwemmers (Merel, Femke, Fien en Lotte) tijdig aanwezig.  Merel en Femke zwommen vrijdagavond de 400m.  Merel behaalde hierin de bronzen medaille.  Fien en Lotte zwommen de 200m WS.  Hierbij konden we opmerken dat Lotte uit het diepe dal aan het kruipen is en opnieuw richting haar oude niveau aan het zwemmen is.  Op zaterdag vervoegden Laura, Emir en Yarn de ploeg.  Femke spaarde haar krachten voor de eigen wedstrijd van zondag.  Jammer genoeg moest Laura na het inzwemmen afhaken, daar ze zich misselijk voelde.  Starten deden de zwemmers met de 100m VS en konden ze hun tijden verbeteren.  Yarn en Emir zwommen op het einde van de voormiddag nog de 100m rug en konden beide “2” seconden van hun tijd doen.  Na de middag starten Fien en Lotte de 50m SS en scherpten hun tijd nog wat aan.  Op de 100m VL kon Merel een seconde van haar tijd afpitsen.  Ook de 200m VS gaf een positieve eindbalans voor Merel, Fien en Lotte.  Op het einde van de dag mochten Emir en Yarn nog het bad in voor hun 200m VS.  


Medailles werden er niet behaald op zaterdag, maar met tijdsverbeteringen en hier en daar toch een top-tien plaats mogen onze zwemmers van een geslaagde dag spreken.


Op zondag trok Nils zijn zwembroek aan om TSZ te vertegenwoordigen op zijn geliefkoosde 200m rug.  En zoals we Nils kennen, kwam hij met de gouden medaille naar huis.  Meer nog, met zijn tijd behaalde hij 739 fina punten en dit  was juist voldoende om de prijs van de beste mannelijke prestatie in de open categorie in de wacht te slepen (net 1 puntje meer dan Louis Croenen op zijn 100m vlinderslag).  Zo bracht hij niet alleen de gouden medaille maar ook nog een zilveren medaillon mee naar Temse!Sponsors