logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

ALGT Diamond cup

Bekijk de foto’s hier

Op zondag 27 november vond in het VITA Scheldebad de eerste ALGT Diamond Cup plaats.

Om 8u was de afspraak voor de zwemmers, om 7u40 voor de medewerkers.  Tja, zwemmen is nu eenmaal een sport voor vroege vogels.  Het VITA Scheldebad ligt er nog rustig bij.  Geen rimpel te bespeuren aan het wateroppervlak.  Naast het zwembad gaat het er wat zenuwachtiger aan toe.  Een tegenwerkende printer en micro gooiden wat roet in het eten, maar net voor de start was alles opgelost.

Gedurende de wedstrijden was het vooral het team EHBO (Evi en Sigrid) die de handen vol hadden.  Enkele zwemmers hadden ademtekort, een andere zwemster een bloedneus erbij. 

De wedstrijden blijken een aaneenschakeling van persoonlijke besttijden, clubrecords en meetingrecords.  De TSZ-thuishaven doet zijn naam van snel bad alle eer aan.  Alle deelnemende clubs zakken graag af naar Temse voor een wedstrijd.

De eerste wedstrijd van de dag was 50m vrije slag, zowel voor heren als dames, gevolgd door 100m schoolslag en 1 reeks 200m wissel voor 9- en 10-jarigen (Leonie en Jef).  Dat was voor de officials, trainers en oproepkamer even het moment om op adem te komen.  De official van dienst in de oproepkamer was Ilse.  Het is dikwijls een huzarenstukje om alle zwemmers op tijd op hun plaats te krijgen.  Met de hulp van Hans lukte dit meestal wel.  Ook al was er een duidelijk scherm, geprojecteerd op de muur, veel zwemmers denken dat ze net zoals thuis op het gemak in hun zetel zitten.

Het vervolg van de voormiddag was 50m rug, 100m vlinder, om daarna te eindigen met 4 x 50m vrije slag heren.  Thomas, Thibeau, Emir en Gerben behaalden een 3de plaats en zwommen een nieuw clubrecord.  Op de 4 x 50m vrije slag gemengd kwamen Nore, Kevin, Anke en Yaron aan de start.  Zij werden hier eerste, ook in een nieuw clubrecord.

Tijdens de middagpauze was er voor alle medewerkers een lekker belegd broodje voorzien.

“Pauze”: eten, rusten, inzwemmen en Farah en Nore kwamen helpen aan de jurytafel.  Vervolgens werd er een groepsfoto van de TSZ-zwemmers en trainers genomen, samen met de sponsor ALGT.  Irem ging na deze foto naar huis, want ze was jammer genoeg ziek.  Ze had voor de 100m vlinder om deze reden ook al forfait gegeven.

Marie zwom enkel in de voormiddag.  In de namiddag stond ze samen met Nils, Vincent en Yash als trainer aan het zwembad.

Om 14u werd de wedstrijd in de namiddag op gang gefloten.  De eerste wedstrijd van 100m vrije slag voor 9- en 10-jarige.

50m vlinder, 100m vrije slag, 50m schoolslag, 100m rugslag zowel voor heren als dames was het vervolg van de namiddag.

Op de 4 x 50m vrije slag dames behaalden Charlotte, Farah, Merel en Lotte een 3de plaats.  Kevin, Anke, Yaron en Nore kwamen dan weer aan de start voor 4x 50m wissel gemengd.  Ze behaalden opnieuw een eerste plaats in de aflossing.

Er werden nog een aantal individuele clubrecords gezwommen:

• 50m schoolslag: Leandro, Thibeau, Nore en Kevin.

• 100m vrije slag: Anke.

• 50m vrije slag: Anke en Nore.

• 50m rug: Nore.

• 100m rug: Nore.

Dan was het tijd om eventjes uit te zwemmen en zich op te peppen voor de Australische aflossing.  Wie daar de finale kan halen, zwemt 5 wedstrijden met een korte rust tussen.

Voor TSZ kwamen de volgende heren aan de start: Gerben, Thibeau, Yaron en Kevin.  Ze haalden net niet de finale.

Voor de dames kwamen 2 teams aan de start.  Het eerste team zwom deze aflossing voor het eerst samen, namelijk Emma-Louise, Elodie, Amaryllis en Esra.  Ze behaalden net niet de 3de ronde.  Mooie prestatie van dit team!

Het andere damesteam bestond uit Charlote, Farah, Merel en Nore.  Zij zwommen dergelijke aflossing reeds eerder samen.  Ze behaalden in de finale een 2de plaats.

Aangezien de prijsuitreiking nog moest plaatvinden, waren er nog heel wat supporters en zwemmers aanwezig voor de Australische aflossing.  Wat een sfeer bij dit spectaculaire gedeelte.

Eigenlijk was deze dag toch wel een beetje een hoogdag voor TSZ, zowel sportief als gezelligheid, sfeer en sympathie van andere clubs voor TSZ.

De beste zwemmer/zwemster van deze dag, kregen een diamant als beloning.  Anke Geeroms (TSZ) en Charles Grondel (TRUST) kregen de diamant overhandigd door de sponsor ALGT.  

De aflossingsteams die de Australische aflossing gezwommen hadden, mochten ook een geldprijs in ontvangst nemen.

Voor de individuele prestaties was de controle nog niet 100% in orde.  Ondertussen hebben alle zwemmers reeds hun prijs ontvangen.

Nog een pak zwemmers van TSZ werden niet vernoemd, maar hadden wel met succes deelgenomen aan de ALGT Diamond Cup.  Maud, Nell, Daoud, Sibe, Bjarne, Quinten en Emir (die na een “date” met zijn vroegere trainster Karlien de tijd uit het oog was verloren en maar net op tijd klaar was om de 100m vlinder te zwemmen, maar dit wel deed in een besttijd) kwamen ook aan de start.

Super bedankt aan alle helpende handen van TSZ, zowel op zaterdag als op zondag!

Na het opruimen van het zwembad was de afspraak in Wereldkeuken Temse.  Een hapje, drankje, dessertje voor zwemmers, ouders, supporters, trainers en sponsors.  Maar we zagen vooral heel veel zwemmers aan tafel die heel moe waren.

Na enkele drukke weekends kan iedereen uitkijken naar de laatste wedstrijden van 2022 en genieten van de feesten!