logo-tsz-wit-op-transparant-1.png
Temse Schelde Zwemmers
Deel de actie, voel de passie

Verslag Allerlaatste kans

Foto’s vind je hier.

Vrijdag 30 december 2022 waren onze zwemmer klaar voor de Allerlaatste Kans in het Vita Scheldebad in Temse.

De allerlaatste kans was het inderdaad voor Marie, Lotte, Fien, Yaron en Quinten.  Silke was afwezig wegens ziekte, maar zij had haar laatste wedstrijd in Sint-Niklaas gezwommen.  Marie en Fien blijven zeker aan de slag als lesgever/trainer, maar wie weet volgen anderen hun voorbeeld.  Lotte, Quinten, Yaron en Silke hebben nu wat meer tijd om goed te studeren.
Yaron nam afscheid met een clubrecord op de 50m schoolslag.

De oudere zwemmers nemen afscheid, maar “jong geweld” kwam in de plaats.  Emilio, Klaas en Wout zwommen samen met Jef en Leonie een knappe 400m vrije slag als nieuwe eendjes.

Wat stond er op het programma? 50m vlinderslag, 400m vrije slag, 50m rugslag, 50m schoolslag, 50m vrije slag en 200m wissel (voor de eendjes).  Er was ook nog 4x50m wissel voor de dames en heren.

Op de aflossing behaalden Nore, Luna, Farah en Charlotte de eerste plaats bij de dames.  Marie, Lotte, Merel en Fien mochten een trapje lager op het podium plaatsnemen.  Bij de heren behaalden Kevin, Thibeau, Quinten en Yaron ook een eerste plaats.  Een vijfde plaats was er voor Gerben, Leandro, Emir en Thomas.

Een overzichtje van de individuele medailles:

  • Goud
    • * 50m rugslag: Fien, Nore, Quinten, Gerben, Kevin.* 50m schoolslag: Fien, Esra, Farah, Irem, Leandro.* 50m vlinder: Nore, Irem, Kevin, Quinten.* 50m vrije slag: Fien, Nore, Irem, Kevin.* 400m vrije slag: Jef, Leonie, Emilio.
  • Zilver
    • * 50m rugslag: Esra, Farah, Marie, Emir, Yaron.* 50m schoolslag: Lotte, Nore,  Yaron.* 50m vlinderslag: Esra, Farah, Merel, Yaron.* 50m vrije slag: Esra, Quinten, Yaron.* 400m vrije slag:  Sibe, Klaas.
  • Brons
    • * 50m rugslag: Elodie, Lotte.* 50m schoolslag: Amaryllis, Merel, Gerben, Daoud, Thibeau, Kevin, Quinten.* 50m vlinderslag: Fien, Gerben.* 50m vrije slag: Merel, Farah.* 400m vrije slag: Wout.

Er was ook een clubrecord op de 50m schoolslag voor Thibeau, Leandro en Yaron.  Nore stelde het clubrecord op de 50m rugslag wat scherper (ze deed dit wel tijdens de aflossing, niet tijdens haar individuele wedstrijd).

Jammer genoeg was er voor sommige TSZ-zwemmers geen medaille.  Maud heeft al haar tijden flink verbeterd.  Nell deed hetzelfde, alleen jammer dat ze een valse start had op de 400m vrije slag.  Thomas blijft de 4de plaatsen verzamelen.

Een wedstrijd organiseren op vrijdagnamiddag blijft moeilijk.  Het mindere aantal zwemmers komt ook door het feit dat er nog heel wat ouders aan het werk waren.  Dit zorgt ervoor dat het niet zo eenvoudig is om de zwemmers tijdig in het zwembad aanwezig te laten zijn.
Super bedankt aan alle helpende handen, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd.  Klaarzetten en opruimen is heel vlot verlopen.

Next year, same place but on a saterday!